ANKARA (AA) - Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yönelik bakışlarına ilişkin, "Nasıl ki 2002-2007 arasında Türkiye'nin performansı da algısı da iyileştiyse, inşallah 2016-2019 arasında hem yapısal reformlarımızı gerçekleştireceğiz hem performansımızı yükselteceğiz hem de algımızı iyileştireceğiz" dedi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik performans açısından bakıldığında Türkiye'nin, ön yargılı kesimler bir yana, bütün uluslararası platformlarda hala bir başarı hikayesi olarak görüldüğünü ifade etti.

Çin ve Hindistan hariç tutulduğunda Türkiye'nin 2003 yılından bu yana gelişmekte olan ülkeler ortalamasından daha iyi bir performans sergilediğinin altını çizen Şimşek, reform programı açısından da G20 ülkeleri arasında en kapsamlı yol haritası olan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Şimşek, bütün bunlara rağmen Ortadoğu'daki gelişmeler ile içeride ve dışarıda Türkiye aleyhine propaganda yapanlar nedeniyle ülkeye ilişkin algıda bir miktar kötüleşme yaşandığını dile getirerek, "Bunu görmek lazım. Maalesef Avrupa Parlamentosundan tutun ABD'deki kongreye kadar birçok kesim, onların nezdinde ciddi dezenformasyon çabası içerisinde. Türkiye'nin sorunları yok mu? Var tabii ama hangi ülkenin sorunu yok ki" diye konuştu.

"Türkiye dünyaya bir insanlık dersi veriyor"

Türkiye'nin pozitif unsurlarının ihmal edilerek olumsuz unsurların cımbızlandığını anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Türkiye bugün, dünyanın yükünü alıyor. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı'ya kucağını açmış. 'Of' bile demeden, dünyaya bir insanlık dersi verircesine her türlü fedakarlığı yapıyor. Başka bir ülkeye 300, 500 kişi giderken havaalanında karşılama görüntüleri, muazzam bir reklam. Biz zaten her gün bunu yapıyoruz. Bütün bu çabalara rağmen problemimiz var ama bunları başkalarını suçlayarak değil daha çok çalışarak çözmemiz lazım. Nasıl ki 2002-2007 arasında Türkiye'nin performansı da algısı da iyileştiyse biz inşallah 2016-2019 arasında hem yapısal reformları gerçekleştireceğiz, hem performansımızı yükselteceğiz, hem de algımızı iyileştireceğiz. Başka yolu yok. İlkeli duruş devam etsin, performans güçlü olsun eninde sonunda herkes bunu görecektir."