ANKARA (AA) - Başkent Doğal Gaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) tarafından başlatılan kampanya kapsamında, 29 Şubat'a kadar kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçen abonelere güvence bedellerini 12 taksitte ödeme fırsatı sunulacak.

Başkentgaz'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Başkentgaz Genel Müdürü Burhan Özcan, kampanyayı 25 Ocak'ta başlattıklarını belirterek, Mekanik sayaca geçen abonelerimiz, doğalgaz kullanmanın gerçek konforunu yaşamaya başladılar. Artık gaz takip etme, gaz yükleme, sınırlı gaz alımı ya da kartlı sayaçların yapısından kaynaklanan sorunları yaşamayacaklar" İfadelerini kullandı.

Mevzuat gereği, dağıtım şirketlerinin alacaklarının garanti altına alınabilmesi için, mekanik sayaç kullanan abonelerin sözleşme imzalama sırasında bir defaya mahsus güvence bedeli ödeyeceğine dikkati çeken Özcan, şunları kaydetti:

"Kampanyamız dahilinde 29 Şubat 2016 tarihine kadar kartlı sayaç kullanan abonelerimizin mekanik sayaca geçerken ödeyeceği güvence bedelini taksitlendirerek 12 aya bölüyoruz. Bu taksitler abonelerimizin faturalarına yansıtılacaktır. Sözleşme iptalinde güvence bedeli enflasyon oranında güncellenerek abonelere geri ödenecektir."

Açıklamaya göre, kampanya kapsamında, sayaç değişim işlemi Başkentgaz tarafından ücretsiz olarak yapılacak, abonelerin isteği doğrultusunda da tesisatlar yine şirket tarafından ücretsiz olarak kontrol edilecek. Aboneler sayaç değişim taleplerini internet üzerinden ya da telefonla yapabilecek.