BDDK, Ziraat Bankası’nın yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerine, bağlı ve birlikte kontrol edilen ortaklıklarına, çeşitli konularda destek ve danışmanlık hizmeti vermesine izin verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Ziraat Bankası’nın yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerine, bağlı ve birlikte kontrol edilen ortaklıklarına, çeşitli konularda destek ve danışmanlık hizmeti vermesine izin verdi. BDDK’nın, Ziraat Bankası’na ilişkin kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre Ziraat Bankası, yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerine, bağlı ortaklıklarına ve birlikte kontrol edilen ortaklıklarına banka kartı, kredi kartı ve POS operasyonel işlemleri, ATM, çağrı merkezi, telefon bankacılığı, web sitesi, internet bankacılığı, mobil bankacılık vb. takip ve bakım hizmetleri konularında, kapsam ile sınırlı olmak üzere bilgi sistemleri kapsamında servis masası hizmeti, Bilgi Teknolojileri (BT) saha bakım hizmetleri, yazılım, donanım ve BT Kontratları ile BT risklerinin yönetimi gibi konularda, merkezden yapılabilecek sistemsel giriş operasyonları, kredi operasyonları, gönderi ve basım hizmetleri konularında, ortak müşterilerin kredi değerliliklerinin izlenmesi amacıyla bilgi paylaşımı yapılması ve kredi izleme ve bu amaca yönelik sistemlerin kurulması/geliştirilmesi konularında, kredi riski analizi, kredi süreci esasları, skorlama-derecelendirme sistemlerinin kurulması/geliştirilmesi ile kredi risk yönetimi alanlarında, Türkiye’de yerleşik firmalara kullandıracakları kredilere yönelik teminatın kontrolü, borçludan teslim alınması ve raporlanması ile kredilerin dokümantasyonu, teminatın alımı ve çözülmesi süreçlerine dair operasyonel işlemler konusunda destek/danışmanlık hizmeti verebilecek.

Ziraat Bankası, Ziraat Portföy Yönetimi A.Ş. ile acentelik tesis ederek ‘acentelik’ faaliyetlerinde bulunulabilecek. Ziraat Bankası, yurtiçi ve yurt dışı iştirakleri ve bağlı ortaklıkları ile başkaları tarafından kurulan/kurulacak fonlara idari ve operasyonel destek/danışmanlık hizmeti yapabilecek.