Türkiye’nin ilk teknoloji marketi Bimeks’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray 2014 yılı için koydukları hedeflerini yakaladıklarını belirterek, önümüzdeki yıl cirolarını yüzde 15 artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Murat Akgiray, Bimeks’in 25. kuruluş yılı münasebetiyle Hilton İstanbul Bomonti Otel’de düzenlenen ‘25. Yılımızda Geleceğe Bakış’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada, 2014’ü hedefledikleri gibi bitirdiklerini belirterek, “Bu yıl, satın alınan Electro World ve Darty’nin sistemimize entegrasyonu açısından önemliydi. 2015’te mevcut mağazalarımızı daha güzelleştirip satışlarımızı ve karlılığımızı da arttıracağız. Şu anda 140 civarında mağazamız var. 2015 yılı sonuna kadar en fazla 10 mağaza daha gelebilir. Mağaza sayısı artmasa bile esas olarak yüzde 15 civarında bir ciro artışı bekliyoruz” dedi. Halen 58 ilde mağazalarının bulunduğunu söyleyen Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, “Uzun soluklu hedeflerimiz var. 2017’ye kadar bütün illerde olmayı planlıyoruz. Yurtdışı hedefi hep aklımızda. Ülkelerin siyasi durumunu ve istikrarını takip ediyoruz. Eğer fırsat doğarsa bir yurtdışı planlaması olabilir. Ancak bunu 2016’dan önce planlamıyoruz” diye konuştu.

“BUGÜN TEKNOLOJİ PERAKENDECİLİĞİ’NİN 25. YAŞ GÜNÜ”

“Bu gün sadece Bimeks’in değil, Türkiye’de Teknoloji Perakendeciliği’nin 25. yaş günüdür. Tüm teknoloji perakendecilerine kutlu olsun” diyen Murat Akgiray, Bimeks’i geçmişten bugüne taşıyan en büyük gücün dürüstlük çerçevesinde farklı bakış açısı olduğunu vurguladı. Bu farklı bakış ile sektörde her zaman öncü olduklarını söyleyen Akgiray, bunun da kendilerine hep ilkleri getirdiğini belirtti. Akgiray, geleceğe de bu pencereden, dürüstlük ilkesinden taviz vermeden bakmaya devam edeceklerini ifade etti.

58 ŞEHİRDE 140’TAN FAZLA MAĞAZA

1989 yılında Murat ve Vedat Akgiray kardeşlerin, Kadıköy Mühürdar caddesinde 80 metrekarelik bir alanda açarak ticarete başladıkları ‘teknoloji dükkanı’ Bimeks, bugün Türkiye’nin 58 şehrinde 140’tan fazla mağazası olan çeyrek asırlık bir şirket haline geldi. Bimeks’in 25. yıl toplantısında Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, İcra Kurulu Üyesi Dr. Ahmed Akgiray ve Bimeks çalışanlarının yanı sıra tedarikçi firma temsilcileri, kurumsal müşteriler ve basın da hazır bulundu.

Bimeks İcra Kurulu Üyesi Dr. Ahmed Akgiray yaptığı konuşmada, Electro World ve Darty satın almalarıyla büyüyen ve güçlenen Bimeks’in hem tecrübeli, hem de genç ve dinamik çalışanlara sahip olan ayrıcalıklı bir şirket olduğunu söyledi. Türk insanının teknolojiyi çok sevdiğini ve yakından takip ettiğini belirten Ahmed Akgiray, Bimeks olarak en yeni teknoloji ürünleri tüm dünya ile aynı anda Türk tüketicisine sunmaya devam edeceklerini belirtti.

“İNSANLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

2014’ü iki büyük satın almayla kapattıklarını ve çok hızlı bir büyüme geçirdiklerini belirten Bimeks İcra Kurulu Üyesi Dr. Ahmed Akgiray, verdikleri hizmetlerle ve sattıkları ürünlerle insanların hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin dört bir yanında ve 81 ilinde olmayı hedeflediklerini belirten Dr. Ahmed Akgiray, “25. yılımızda iş ortaklarımız ve beraber çalıştığımız insanlar buluşuyoruz. 25 yıl nasıl geçti anlayamadık. Daha nice 25 yıllara. Önümüzdeki 2-3 sene içinde de Türkiye’deki her ilde olmak, Doğru ve dürüst bir tüccar olarak insanların hayatlarına dokunmak ve onların evlerine girmek istiyoruz. istiyoruz. Şimdiye kadar çok şükür bunu başardık. 2015’in daha sakin bir yıl olacağını ve sektörün rahatlayacağını bekliyoruz. Yeni mağaza açılışlarımız olacak” dedi.

Mikrodalga Mühendisi olarak NASA’da çalışan ve Mars’a inen Curiosity uzay aracının radar sistemlerini tasarlayan ekipte yer alan Dr. Ahmed Akgiray, geçtiğimiz yıl bu görevini bırakarak Türkiye’ye dönmüştü.