Garanti Bankası, 2002’den bu yana düzenlediği ve bu yıl 11. yaşını kutlayan Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 84. buluşmasını, Karaman’da gerçekleştirdi.

Demosan Otel’de düzenlenen toplantıya, Vali Murat Koca, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay, bazı banka müdürleri, çeşitli sanayici ve iş adamları katıldı.


Toplantıda, Karaman’ın ekonomisini küresel ölçekte rekabetçi kılacak çözüm önerileri uzman konuşmacıların rehberliğinde tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği etkinliğin açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı.


Açılış konuşmasının ardından, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Necdet Buzbaş, Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda Karaman’daki bisküvi sektörünün geleceğine ışık tutacak önerilerini  katılımcılarla paylaştı. Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Eski Başkanı Alaaddin Güç, Karaman’ın meyve sektörüyle ilgili görüş ve önerilerini aktardı. Alara Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Taner, modern meyve üreticiliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise makroekonomik veriler ışığında Karaman’ın bugününü ve geleceğini inceleyen bir konuşma yaptı. Toplantının son bölümünde, Karaman Valisi Murat Koca ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay kapanış ve değerlendirme konuşmalarını yapmak üzere söz aldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Karaman; coğrafi konumu, ürünleri, tarihi ve kültürel hazineleriyle çeşitli rekabet üstünlüklerine sahip. Özellikle bisküvi ve meyvecilik sektörlerinde son yıllarda yapılan yatırımlar neticesinde, verimlilik ve sanayi entegrasyonu konularında büyük ilerleme kaydedildi. Öte yandan, dış piyasalardan gelen yoğun talepler, yeni yatırımları ve kapasite artırımını zorunlu kılıyor. Buluşmamızın, Karaman’ın yol haritasını çizmesine somut katkılar sağlamasını ve geleceğine yeni açılımlar getirmesini diliyorum.” dedi.