Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ar-Ge merkezlerinin artırılması konusundaki çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, Bursa’da Ar-Ge merkezlerinin sayısının arttığına dikkat çekti. Uzkurt, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon çerçevesinde bilgi ekonomisine dayalı yapıya kavuşmasını hedeflediklerini söyledi. Bakanlık olarak Ar-Ge merkezlerinin sayısının artması için destek programlarını hayata geçirdiklerini anlatan Uzkurt, 5746 sayılı kanun ile kurulan Ar-Ge merkezlerinin Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında etkili olacağını dile getirdi.

Türkiye genelinde 163 tane Ar-Ge merkezi belgesi verilen firma bulunduğunu bildiren Uzkurt, Bursa’da bu sayının 23 olduğunu kaydetti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ar-Ge merkezlerinin artırılması konusunda attığı adımları yakından takip ettiklerini vurgulayan Uzkurt, başarılı çalışmalarından dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Uzkurt, BTSO öncülüğünde Ar-Ge merkezlerine yönelik Bursa’da ciddi bir farkındalık oluştuğuna dikkat çekerek, “BTSO’nun Ar-Ge merkezleri konusundaki heyecanı ve azmi, Türkiye’ye de örnek oluyor. İnovasyon ve Ar-Ge merkezleri, firmalarımız için en önemli unsurlardan birisidir. Bursa’da, Ar-Ge merkezleri hususunda ciddi adımlar atılıyor. Bunları görmek bizim için sevindirici bir durum” diye konuştu.

Uzkurt, Ar-Ge merkezi kurmak için 50 personel çalıştırma mecburiyetinin son yapılan düzenleme ile 30’a düşürülmesinin teşvik edici bir adım olduğunu kaydetti. Uzkurt, “2023 hedeflerine ulaşma konusunda sanayimizi orta-yüksek ve yüksek teknolojilere yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için inovasyon ve Ar-Ge çok mühim. TÜBİTAK, KOSGEB ve bakanlık kanalıyla Ar-Ge yatırımlarına destekler veriyoruz. Bakanlık olarak Ar-Ge merkezlerinin kurulması konusunda her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.