Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) katkılarıyla düzenlenen Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi’nde (EMSAZ) konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, “BTSO olarak Türkiye’de üniversite ve sanayi işbirliğini artırmak en önemli hedefimizdir” dedi.

Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen EMSAZ toplantısı, BTSO hizmet binasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, günümüz dünyasında yaşanan yoğun rekabet ortamının, daha verimli çalışan ve doğru kararları hızlı bir şekilde alabilen sistemler ve insan kaynaklarıyla aşılabileceğini anlattı.

Dünyada üniversite ile sanayi işbirliğini gerçekleştiren şehirlerin zenginliği de elinde bulundurduğunu belirten Duran, “Almanya’nın Baden bölgesi, A-Ge ve inovasyondaki güçlü yapısıyla ülkesinin krizden en hafif şekilde kurtulmasını sağlamıştır.Türkiye’de ileri teknoloji altyapısına sahip şehirlerin başında ise Bursa bulunmaktadır. Ülkemizin kilogram başı ortalama ihracat değeri 1.68 dolar iken Bursa 3.98 dolara ulaşmıştır. Hedefimiz bu rakamları ikiye katlamaktır. Bu kapsamda üniversitelerimizdeki akademik birikim ve araştırmaların ekonomik değere dönüşmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

BTSO’nun üniversite ve sanayici işbirliğini artırmaya dönük önemli çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Duran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu noktada ULUTEK’te yapmış olduğumuz çalışmaların meyvesini de almaya başladık. Teknoloji geliştirme bölgemiz, bu işbirliğimizin neticesinde Türkiye’deki 34 teknoloji geliştirme bölgesi içerisinden 10’uncu sıraya yükselmeyi başarmıştır. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisimiz ile Bursa’daki Ar-Ge merkezlerinin sayısını önümüzdeki yılın sonuna kadar 23’ten 50’ye yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde Bursa, daha yenilikçi ürünlerle ve katma değeri yüksek ihracat modeli ile rakiplerinden daha fazla ayrışacaktır.”