Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi üyeleri, NASA, Boeing ve Airbus gibi önemli firmaları ziyaret etmek üzere Amerika’ya gitti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi üyesi 18 firma, Amerika’da NASA, Boeing ve Airbus gibi önemli firmaların üretim süreçlerini izleyecek. 20-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek seyahatin ilk durağı olan Orlando’da NBAA Aviation Trade Show’a katılacak olan üyeler, daha sonra NASA Houston Space Center’a özel bir ziyarette bulunacak. TC Houston Başkonsolosluğu ve Ticari Ateşelik ziyaretlerinin ardından BTSO heyeti Houston Başkonsolosluğu tarafından verilecek resepsiyona katılacak.

Amerika’daki uzay havacılık konusunda en önemli inovatif şirketlerden birisi olan ve Fatih Özmen ile Eren Özmen’in sahibi olduğu Sierra Nevada Corporation (SNC) firmasına teknik gezi düzenleyecek olan BTSO UHS Kümesi üyeleri ayrıca firma ile gerçekleştirilebilecek ortaklıklar hakkında fikir alışverişinde bulunacak. Airbus Alabama Fabrikası’nda üretim sürecini izleme imkanı yakalayacak olan BTSO üyeleri Alabama Valisi’nin ağırlama programının ardından Amerikalı uçak üreticisi Boeing Everett’in Washington’daki fabrikasını inceleyecek.

BTSO UHS Kümelenmesi’yle küme üyelerinin bilgi ve görgülerini artırmayı amaçladıklarını ifade eden UHS Konsey Başkanı ve Kümelenmesi Lideri Dr. Mustafa Hatipoğlu, “Uzay havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösterebilecek olan üye firmalarımız kümelenme sayesinde aynı çatı altında toplandı. Üyelerimiz kümelenme sayesinde hem kendi aralarında iş ve güç birliğini artırırken hem de görüşme gerçekleştirdikleri firmalarla bağlantı kurdu. Kümelenme üyelerimizle birlikte Amerika’da uzay, havacılık ve savunma konusunda dünyada söz sahibi kuruluşları ziyaret edeceğiz. Gerçekleştirilen bu organizasyonla firmalarımız özel olarak randevu alınan NASA ve Amerikalı uçak üreticisi Boeing ile Airbus gibi önemli firmaları ziyaret ederek firmaların üretim süreçlerini yerinde inceleme imkanı yakalayacaklar” şeklinde konuştu.

Ayrıca gerçekleştirilen bazı ziyaretlerde üyelerin işbirliği yapma imkanı da yakalayacağını sözlerine ekleyen Hatipoğlu, "UHS kümelenmesi üyelerimiz her biri dünyada kendi alanında söz sahibi olan firmalarla gerçekleştirecekleri görüşmelerle hem Gökmen Projesi’yle ilgili hem de uzay havacılık konusundaki çalışmalara nasıl katkı koyacaklarını inceleyecek. Gerçekleştirilecek bu ziyaret ve görüşmelerin üye firmalarımızın ufkunun genişlemesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.