Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın liderliğinde ’Ulusal Otomotiv Tedarik Sanayi Buluşması’ ile ’Tekstil Sektörü Vizyon ve Strateji’ çalıştaylarına ev sahipliği yaptı.

Hilton Otel’de gerçekleştirilen çalıştaylara, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’ın yanı sıra Bakanlık Müsteşarı Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektör paydaşları ile sanayici ve işadamları katıldı. Bursa’nın sanayi başkenti olarak anılmasını sağlayan otomotiv ve tekstil sektörlerinde yaşanan sorunların, çözüm önerilerinin ve beklentilerin masaya yatırıldığı çalıştaylarda Bakan Işık önemli mesajlar verdi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, kentin örnek birlikteliğinin sektörel sorunların çözümünde ve yeni projelerin hayata geçmesinde büyük rol oynadığını ifade etti. Bursa ve Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında bulunan otomotiv ve tekstil sektörlerinin tüm paydaşlarını üst düzeyde gerçekleştirilen toplantılarda bir araya getirdiklerine işaret eden Burkay, “Her iki sektörde de bakanlık düzeyinde atılması planlanan adımlar bu toplantıların ardından ortaya çıkmaktadır. Bursa iş dünyası temsilcileri, kentimizin ve ülkemizin kalkınma hamlesinde stratejik öneme sahip sektörler arasında bulunan otomotiv ve tekstilde yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve beklentilerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık’a doğrudan aktarma fırsatı buldu. Bu kapsamda sayın Bakanımız Fikri Işık’a, Bakanlık yetkililerine ve iş dünyası temsilcilerimize çalıştaylarımıza göstermiş oldukları ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.