Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2015 yılı fuar takvimini açıkladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni yılda 58 fuar organizasyonu hedeflediklerini, bu fuarların 9’una uçak kaldıracaklarını söyledi.

BTSO üyeleri, 2015 yılında da dünyaca ünlü fuar organizasyonlarını mercek altına almaya devam edecek. BTSO ve KOSGEB’in destekleriyle yurt dışındaki fuarlara avantajlı bir şekilde giden Bursa iş dünyası temsilcileri, 2015 yılında katıldıkları fuarlarla sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakalayacak. Proje ile firmaların, hem rekabet gücü artacak hem de yurt dışındaki ilişkilerini artırarak farklı bir tecrübe kazanmalarına imkan sağlanacak.

BTSO üyeleri, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 2014 yılında 23 fuara katıldı. Bursa iş dünyası temsilcileri, fuarlara katılmak için toplam 130 bin kilometre yol kat ederken, dünyayı 3 kez turlamış oldu. Üyeler, 2014 yılında Almanya, ABD, Fransa, BAE, İtalya, Rusya, Bulgaristan ve Çin’de düzenlenen dünyanın en önemli fuar organizasyonlarına katılma imkânı yakaladı. Ayrıca üyelere fuarlara iştirak için BTSO ve KOSGEB tarafından 1 milyon TL mali destek verildi.

YENİ YILDA 58 FUAR ORGANİZASYONU

BTSO, komitelerden gelen talepler ve sektörlere ilişkin araştırmalar sonucunda 58 fuar organizasyonunu 2015 takvimine ekledi. Yeni yılda BTSO üyeleri, Almanya, İspanya, BAE, Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Brezilya, Çin, ABD, Hollanda, Japonya, İsveç ve Rusya’daki fuarlara katılacak. Yeni yıl takviminde Heimtextile, Premier Vision, Didacta, The Big 5, Cebit Hannover, Hong Kong Electronics, Arabian Travel Market, Automechanika ve Maison Objet gibi sektördeki en prestijli fuarlar da yer alıyor. Fuarlara geniş bir katılım hedefleyen BTSO, 2015’te 9 fuar organizasyonu için de Yenişehir Havaalanı’ndan uçak kaldırmayı amaçlıyor. BTSO’nun 35 bin üye firması, 2015 yılında gerçekleştirilecek fuarlarla ilgili http://kfa.btso.org.tr/ web adresinden de bilgiler alarak, başvuruda bulunabilecek.

“9 FUARA UÇAK KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi projesi ile BTSO’nun 35 bin üyesini dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturduklarını ifade etti. Proje kapsamında birçok kişinin ilk kez yurt dışına çıktığını hatırlatan Burkay, “Ülkemizin ihracat odaklı kalkınma hamlesine Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak destek vermeye yeni yılda da devam edeceğiz. Üyelerimizi dünyanın dört bir yanındaki fuarlara taşıyarak, dünyayla entegre etmeyi hedefliyoruz. 2015 yılında 58 fuarı takvimimize ekledik. Bu fuarların 9’una uçak kaldırmayı hedefliyoruz” dedi. BTSO, fuar takvimi çerçevesinde ilk olarak 12-17 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Heimtextile Fuarı’na uçak kaldıracak.