Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi çerçevesinde, Bursa iş dünyası temsilcileri Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen World of Food Beijing 2014 Fuarı’na katıldı.

BTSO, üyelerini dünyanın dört bir yanındaki fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Pekin’de düzenlenen World of Food Beijing 2014 Fuarı’na katılan Bursa iş dünyası temsilcileri gıda sektöründeki yenilikleri yakından inceleme fırsatı buldu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur’un da katıldığı organizasyonun heyet başkanlığını Meclis Üyesi Selahattin Çelik yaptı. Çin’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen uluslararası nitelikteki fuara Bursalı 14 firma katıldı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmalar, dünyaca ünlü firmalarla da görüşme fırsatı buldu.

BTSO üyeleri, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Çin’deki temasları kapsamında, Gıda ve Doğal Ürünler Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Oda temsilcisi Shao Wen, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyarette iki ülke arasındaki ticaret olanakları ve işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Bursa iş dünyası temsilcileri, daha sonra Ekonomi Bakanlığı Pekin Ticaret Müşaviri Halil Madazlı ile biraraya geldi. Madazlı, BTSO üyelerine Çin’deki yatırım olanaklarını anlattı.

BTSO Meclis Üyesi Selahattin Çelik, Çin’in başkenti Pekin’e yapılan iş gezisinin Bursalı firmalar açısından oldukça faydalı geçtiğini belirterek, organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası temsilcilerinin Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde 2014 yılı boyunca 23 fuar organizasyonuna katıldığını ifade etti. 2015 yılı fuar takvimini de kamuoyuna duyurduklarını dile getiren Burkay, BTSO üyelerini önümüzdeki sene Almanya, İspanya, BAE, Fransa, İtalya, Suudi Arabistan, Brezilya, Çin, ABD, Hollanda, Japonya, İsveç ve Rusya’daki fuarlara götürmeyi hedeflediklerini anlattı. Başkan Burkay, “Üyelerimiz Küresel Fuar Acentesi Projemizle sektörleriyle ilgili yenilikleri yerinde inceliyor, yeni işbirliklerine yelken açıyor. Pekin’de düzenlenen fuar organizasyonunda da iş dünyası temsilcilerimiz Bursa’ya önemli ticari bağlantılarıyla döndü” dedi.