Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) tarafından düzenlenen ‘Kan Kardeşim Olur Musun?” kampanyasına destek verdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kendisini ziyarete gelen 2 yaşındaki Adil Emir ile kan kardeşi oldu.

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, iş dünyasına yönelik hizmetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de örnek çalışmalara imza atıyor. Talasemi hastaları için yılda 50 bin litre kana ihtiyaç duyulurken, hasta çocuklarına gönüllü bağışçılar bulunması hedefiyle başlatılan kampanyaya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay da destek verdi. Hayatlarını ömür boyu kan nakline bağlı olarak sürdürmek zorunda olan çocukların sorunlarına çözüm üretmek için kurulan HETADER’in Başkanı Elif Güler Kazancı, dernek üyeleri, talasemi hastası çocuklar ve aileleriyle birlikte İbrahim Burkay’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, BTSO olarak hemofili ve talasemi hastası çocukların her zaman yanında olacaklarını belirterek, “HETADER’in çalışmalarını önemsiyorum. BTSO olarak HETADER’e desteğimizi sürdüreceğiz. Çocuklarımız, ülkemizin geleceğidir. Hemofili ve talasemi hastaları için başlatılan bu kampanyaya herkesin destek vermesini bekliyorum. Böyle bir kampanyanın Bursa’da başlaması bizleri sevindiriyor. Bu kampanyanın hasta çocuklarımız için umut olmasını diliyorum” dedi.

BURSA’DA 250 HASTA VAR

HETADER Başkanı Elif Güler Kazancı, Türkiye genelinde 5 bin 500, Bursa’da ise 250’ye yakın çocuğun hemofili ve talasemi hastası olduğunu dile getirdi. Bursa’nın hemofili ve talasemi hastalığı bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu dile getiren Kazancı, kampanyaya destek veren BTSO’ya teşekkür etti. Kazancı, “HETADER olarak Bursa’da anlamlı bir kampanya başlattık. Bu kampanyada BTSO’yu da yanımızda görmemiz bizleri mutlu etti” diye konuştu.

BAŞKAN BURKAY’A KAN KARDEŞ

Başkan Burkay, kendisini ziyarete gelen çocuklara hediyeler takdim etti. Ayrıca BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, kendisi ile aynı kan grubuna sahip olan 2 yaşındaki Adil Emir’in kan kardeşi oldu. İbrahim Burkay, Adil Emir’e tedavisi için yılda iki kez kan verecek. Çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Burkay, minik ziyaretçileriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.