Üyelerini dünyanın en önemli yurt dışı fuar organizasyonlarıyla buluşturan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yüzüncü iş gezisini Güney Kore’nin başkenti Seul’e düzenledi.

Güney Kore’nin Seul kentinde düzenlenen Korea Build Fuarı’nı inşaat sektöründe faaliyet gösteren BTSO üyesi 40 firma ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, Bursalı firmalar ile yüzüncü iş gezisini fuar alanında pasta keserek kutladı.

KOSGEB ve BTSO’nun desteğiyle Bursa iş dünyası temsilcileri inşaat ve yapı malzemelerinin sergilendiği Korea Build 2017 fuarını yakından inceledi. Sektörlerindeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri takip etme fırsatı yakalayan Bursa iş dünyası temsilcileri düzenlenen ikili iş görüşmelerinde Koreli firmalarla bir araya geldi. 45 Koreli firmanın katıldığı etkinlikte yaklaşık 110 iş görüşmesi gerçekleştirildi. Koreli firmalarla yapılan görüşmeler yeni iş birliklerinin temellerini oluşturdu.

127 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerinin ihracat odaklı büyümesi hedefi ile önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, “Küresel Fuar Acentesi Projemiz ile üyelerimizi yurt dışındaki fuar organizasyonlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Seul’e yaptığımız bu iş gezisi de proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz 100’üncü ziyaret olma özelliğini taşıyor. 2013 yılında hayata geçirdiğimiz proje ile bugüne kadar 4 bini aşkın üyemizi dünyanın farklı merkezlerindeki önemli fuarlarla buluşturduk. Sektörlerindeki yenilikleri yakından inceleme fırsatı yakalayan firmalarımız kurdukları yeni iş bağlantıları ile Bursa’nın ihracatına da önemli katkılar sağladı. Son 3 yılda Bursa 700 yeni ihracatçı firma kazandı” diye konuştu.