Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, tekstil sektöründe katma değeri yüksek ihracatın artırılmasına destek vermek maksadıyla Bursa Tekstil Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi’ne (BUTEKOM) yüzde 50 hisseyle ortak oldu.

Firmalarda Ar-Ge ve yenilikçiliği geliştirmek maksadıyla Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ortaklığında 2008 yılında kurulan BUTEKOM, kısa sürede bilginin üretildiği bir merkez haline geldi. Bugüne kadar gerçekleştirdiği yaklaşık 2 bin 500 kişiye eğitim veren merkez, tekstil sektörü için önemli olan fuarlarla ilgili teknik raporlamalar hazırlayarak sektörün bilgisine sundu. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO, nitelikli üretim ve katma değeri yüksek ihracat hedefine dönük olarak BUTEKOM’a 1 milyon TL bedelle ve yüzde 50 payla ortak oldu. Söz konusu ortaklık ‘Ticari Sicil Gazetesi’nde de yayımlanarak resmileşti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, odanın 16 makro projesinden biri olarak oluşturdukları sektörel konseylerin Bursa için stratejik alanlarda yol haritalarını belirlediğini söyledi. Başkan Burkay, oluşturdukları 18 sektörel konseyden birinin de Bursa ekonomisi için büyük önem taşıyan Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi olduğunu kaydetti. İbrahim Burkay, BTSO Meclisi ve komite üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinden oluşan konseyin strateji belgesini kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi’nin sektörün vizyonunu belirleyen adımlarından birinin de Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmelliyet Merkezi olduğuna işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, “BTSO olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmelliyet Merkezi projemizi hazırlayarak BEBKA’ya sunduk. Bu merkezin, bölgemizde güçlü olan tekstil sektöründe Ar-Ge çalışmalarına hız kazandırmasını, aynı zamanda diğer sektörler için de bir Teknoloji Merkezi haline gelmesini hedefliyoruz. BTSO olarak BUTEKOM çatısı altındaki bu çok önemli projeye finans desteği sağlıyoruz. Sektördeki nitelikli üretim ve katma değeri yüksek ihracat adına büyük önem verdiğimiz projemizin sektörümüz, kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.