Karaman ve bölgesinde buğdayda üretim azlığı fiyatların yükselmesine yol açtı.
Kış mevsiminin çok soğuk geçmesi nedeniyle buğday ve arpada rekoltenin Karaman’da düştüğü öğrenildi.
Rekoltenin düşmesi ile Karaman merkez ve merkeze bağlı köyler ile bölge genelinde de üretim alanlarında giderek azalma yaşandığı bilgi edinildi. Karaman Buğday Pazarında bu yıl hasattan sonra buğdayda rekolte azlığı yaşanıyor.
Buğday ve arpada rekolte azlığına rağmen kalitenin yüksek olduğunu belirten  Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ, “Bu yıl kalitemiz yüksek. Ama buğday alan yok. Fabrikalarda fiyatın düşmesini bekliyor. Karaman bölgemizde mahsulde yarı yarıya düşüş var. Yüzde 75 kayıp, yüzde 25 verim var. Bölgemizde yeşil mısır, fasulye, pancar ekimleri de yapılıyor. 10 tonluk beklenen rekoltede çiftçi ancak 4-5 ton mahsul alabiliyor.”dedi.
Buğday pazarı alanını önceki yıllarda öbek öbek dolduran buğday yığınları bu yıl fazlaca görülmedi. Çalışanlar da bu yıl geçen yıla göre hasattan sonra daha fazla iş yapamadığı öğrenildi.
Karaman ve bölgesinde 2012 yılı buğday hasadı geçen ay içerisinde başlarken, İl genelinde buğday hasadında çiftçilerin istenen verimi alamamaktan dolayı buruk oldukları gözlendi. Bu yıl hasattan sonra birçok çiftçi;"Bu yıl yağmurun az yağmasından dolayı bazı mevkilerde verim normal fakat bazı mevkilerde verim az oldu. Buğday üretimi bu yılda düştü. Üretim çok az oldu.”dedi.