Bursa’da iş sağlığı ve iş güvenliğine dikkat çekmek isteyen fabrika çalışanları, kendi yazdıkları senaryoyu sahnede kendileri oynadı.

Bursa’da COATS Türkiye İplik Sanayi çalışanların katılımıyla gerçekleştirdiği forum, tiyatro etkinliğinde, iş sağlığı ve güvenliği konusunu ele aldı. Plaza 16 Safir salonunda interaktif olarak uygulanan tiyatro eğitimlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusu vurgulandı.

COATS yetkilileri, etkinlik öncesinde oluşturulan hazırlık ekibi ile iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümünü içeren bir senaryo hazırladı ve çalışanlar ile birlikte prova yaptı. Sahne sırasında ise seyirciler arasından seçilen kişiler de oyuna davet edildi. Seyircilerin de katılımıyla gerçekleştirilen oyun iş sağlığı ve güvenliğine yönelik yapılan yanlışlar ve doğrular seyircilerin katılımıyla birlikte tartışıldı. 2 saat süren tiyatro oyunu hem düşündürdü, hem de eğlenceli diyaloglara sahne oldu. Oyun katılımcılara keyifli anlar yaşatırken, iş sağlığı ve güvenliği konusunda da farkındalık yaşattı.