Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Sektörel Analiz Toplantıları, iş dünyasındaki birlik ve beraberliği artırıyor.

BTSO meslek komiteleri, Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantıları ile mesleklerindeki sıkıntıları ve çözüm yollarını masaya yatırıyor. BTSO 21. Meslek Komitesi üyeleri oda binasında yapılan toplantıda bir araya geldi. Programa BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, 21. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Kağan Yeşil ile birlikte çok sayıda komite üyesi katıldı.

Çıkan sonuçların rapor haline getirilerek takiplerinin yapıldığını belirten Başkan Burkay, firmaların vasıflı eleman ihtiyacını karşılamada sıkıntı çektiklerini ifade etti. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısını BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’de açılan meslek kursları ile karşılamaya çalıştıklarını anlatan İbrahim Burkay, “BUTGEM’de her yıl 3 bin 500 genç eğitilerek iş hayatına kazandırılıyor. Sektörlerin en büyük problemlerinden birisi, vasıflı eleman açığıdır. Bursa’da bu anlamda baktığımızda, işsizlik değil, işçisizlik meselesi bulunmaktadır. Mesleki eğitim çalışmalarına BTSO olarak büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Burkay, meslek komitelerinin Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) ile ilgili çalışmalar yapması gerektiğini de söyledi. Kümelenme çalışmaları sayesinde Bursalı firmalarının ulusal projelerde daha fazla pay aldığını kaydeden Burkay, “Biz sizlere bir değer zinciri üretmek istiyoruz. Raylı Sistemler Kümelenmemizde ilk dönemde 12 firmamız bulunuyordu. Şimdi ise bu firma sayısı 100’e ulaştı. Almanya’da düzenlenen İnnoTrans Fuarı’na 160 firmamızı götürdük. Orada güzel izlenimler elde ettik. Özgün Helikopter Projesi için Bursalı firmalarımız harekete geçti” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa’da plastik sektöründe 342 firmanın bulunduğunu söyledi. İlker Duran, “Türkiye plastik sektörü 2013 yılında 8,1 milyon ton ve 34 milyar dolarlık üretim değeri ile ekonomiye 14 milyar dolar katma değer sağladı. Sektör, 250 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bursa’da plastik mamul üretimi 426 ton civarındadır. Üretim bakımından Bursa, Türkiye’de İzmir ile birlikte 2. sırada yer almaktadır. Şehrimizde plastik üretimi her geçen yıl daha da artmaktadır” ifadelerini kullandı.