ÇAYKUR’un işe alacağını duyurduğu bin 500 mevsimlik işçi kadrosu için kura çekimi bugün sabah saatlerinde Rize Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

Yerel televizyonların canlı verdiği kura çekimine katılımın az olduğu gözlendi. Kura çekimi Rize Birinci Noteri Hakan Çoğalan tarafından yapılırken, salonda kura çekimi için gelen 2 bin 699 kişinin arasında ismi çıkan Samet Beşiktepe (25) büyük sevinç yaşadı.

Kura çekimi sırasında salonda olmadığını söyleyen Beşiktepe "Beni arkadaşlarım aradı. Ben de koşarak salona geldim, çok mutluyum. Allah nasip etti kuradan çıktım" ifadelerini kullandı. İlk olarak telefonla arkadaşlarını arayan Beşiktepe "Kanka bir kavurmayı hak ettiniz. Sırtımı devlete verdim şuanda kameralar çekiyor. Az bişe meşhur olduk galiba" diyerek sevincini dile getirdi.

ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim ise kura çekimi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün burada kameralar ve noter huzurunda 2 bin 699 kişinin kurası çekiliyor. Bunların arasında sevinenler olacak üzülenler olacak. Lakin her şey o kadar şeffaf ki hiç bir karışıklığa meil vermeden kura çekimimizi bitirip sırasıyla Artvin, Tabzon ve Giresun’da da aynı sistemle kura çekimlerimizi bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan ÇAYKUR’un Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon’da yaş çay fabrikalarında işe alınacağını duyurduğu bin 500 mevsimlik işçi kadrosu için 28 bin 452 başvuru yapılmıştı. Kura çekimi Artvin’de 31 Mayıs, Trabzon’da 1 Haziran, Giresun’da ise 2 Haziran tarihinde noter huzurunda yapılacak.