MANİSA (AA) - Manisa T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan meslek edindirme kurslarında eğitim gören 41 tutuklu ve hükümlü, sertifika aldı.

Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nca gerçekleştirilen meslek edindirme projesi kapsamında Ceza İnfaz Kurumunda tören düzenlendi.

Törene, Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ile kurum müdürleri ve kurs gören tutuklu ve hükümlüler katıldı. 

Törende konuşan Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Sarantopoulos, vakfın kuruluşundan bu yana 8 bin 875 usta yetiştirerek binlerce kişiyi meslek sahibi yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vakıflarının 1991 yılından bu yana Türkiye çapında "Meslek Edindirme" kursları düzenlediğini kaydeden Sarantopoulos, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 11'i çocuk islahevi, 9'u kapalı, 2'si açık olmak üzere toplam 22 cezaevinde 398 usta yetiştirildi. Vakıf olarak kurulduğumuz 1991 yılından bu yana meslek edindirme kursları, geliştirme ve uyum kursları, hizmet içi eğitimler düzenliyor, eğitim bursları veriyoruz. Sadece 2015 yılında lise, meslek yüksekokulu, lisans ve yüksek lisans öğrenimine devam eden 750 öğrencimize burs verdik. 1991-2014 yılları arasında yaptığımız bağış tutarı 26 milyon liraya ulaştı. Bu rakamın yüzde 39’u verilen burslara, yüzde 31’i ayni yardımlara, yüzde 23'ü düzenlenen kurslara, yüzde 5'i diğer harcamalara, yüzde 2'si de sağlık yardımlarına ayrıldı." 

- "Hedefimiz topluma faydalı bireyler yetiştirmek" 

Kale Grubu olarak cezaevindeki bu eğitimleri önemsediklerini ve desteklediklerini ifade eden Sarantopoulos, Kale Grubu olarak Manisa'da düzenledikleri meslek edindirme kurslarına Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundan katılan 41 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirtti.

Sarantopoulos, 2015 yılında cezaevlerinde eğitim verdikleri kursiyer sayısının 105 olduğunu kaydederek hedeflerinin şu anda cezaevinde bulunan tutukluların mahkumiyet sürelerinin bitiminde mesleklerini kazanmış, topluma faydalı bireyler olarak yaşamlarına devam etmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Vakıflarının bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4 bin 562 işsizin meslek sahibi yapıldığını anlatan Sarantopoulos, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4 bin 313 vasıflı usta kazandırıldığını ifade etti.

Törende, protokol üyelerinin konuşmalarının ardından 41 kursiyere "ustalık" sertifikaları verildi.