Karaman Demosan otelde gerçekleşen toplantıya şirket sahibi Andreas Feiler, genel müdür yardımcısı Andreas Dicklhuber ve proje müdürü Önder Yusuf Sağlar katıldı. Proje Müdürü Önder Yusuf Sağlar, şirketin 1990 yılından beri Almanya'da faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Şirketimiz ağırlıklı olarak yenilebilir enerji diye tabir edilen solar branşında çalışıyor. Uzmanlıklarımızdan birisi sadece standart ürünleri değil aynı zamanda çözüm satmaktır. Genelde biz analiz ve fizibilite çalışmamızı yapıp müşterilerimize en uygun çözümü sunma çabasını gösteriyoruz" dedi.

Bu sistemi kurabilmek için Türkiye'de 3 yıldır araştırma yaptıklarını söyleyen proje müdürü Sağlar, "Yaptığımız araştırmaların sonunda Türkiye'de en fazla güneş alan bölgenin Karaman ve Konya illeri olduğunu tespit ettik. Bu projeyi hayata geçirmek içinde Karaman merkeze bağlı İslihisar köyünde tanıtım amacıyla ilk sistemimizi kurduk. Kurduğumuz bu sistem yalnız Türkiye'de değil, dünyada bir ilktir. Bu sistem sayesinde tarımsal sulama enerjisinde önemli kazanımlar olacak. Sistem kurulduğu zaman güneşin doğuşu ve batışı olan o çok az ışıkta bile full enerji ihtiyacı sağlanabilecek. Şuan bizim Türkiye piyasasında ilk olarak İslihisar köyüne kurduğumuz 100 KW'lik bir sistemdir. Bundan önce Türkiye'de herhangi bir sistem kurmadık. Zaten bu boyutta olan hele sulama amacıyla kullanılan zaten dünyada bir ilktir. Şuan dünyanın hiçbir yerinde bu sistem yoktur. Almanya'da bununla ilgili çalışmalarımız vardır. Kendi ürettiğimiz bu sistemin 15 yıl garantisi bulunuyor" dedi.

Türkiye'de herhangi bir bayilerinin de bulunmadığını belirten Sağlar, "Aldığımız duyumlar doğrultusunda bazı kişilerce bizim adımız kullanılarak bu sistemi Türkiye'ye kendilerinin getirdiklerini söyleyenler olduğunu öğrendik. Asla böyle bir durum söz konusu değildir. Biz gereken bilgilendirmeleri ve tanıtımlarımızı kendimiz sürdüreceğiz. Bizim ismimizi kullanan kişiler hakkında da yasal işlem başlatacağız" diyerek sözlerini tamamladı.