CLK Akdeniz Elektrik ile Denizbank arasında, çiftçilere 6 ay vadeli elektrik faturalarını ödeyebilme imkanı sağlayan protokol imzalandı.

CLK Akdeniz Elektrik ile Denizbank arasında Tarım Bankacılığı protokolü imzalandı. Ramada Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, Denizbank’ın tarım sektörünün gelişmesi yönünde 10 yıldır özel bankalar arasında lider olduğunu söyledi.

Tarım bankacılığına 10 yıl önce önem vermeye başladıklarını dile getiren Sun, "Sadece çiftçi için hizmet veren 264 şubede, 40 bölge sorumlusu 487 portföy yöneticisi ile çiftçinin yanındayız" dedi. Sun, 260 şubede geçimini tarımdan sağlayan müşteri sayısı 910 bine ulaştığını kaydetti.

"KREDİ KARTI DEĞİL"

Akdeniz Bölgesi’nde 2 bin adet işyeri ile tarımsal işbirliklerinin bulunduğunu aktaran Sun, "Üretici kart çiftçinin ürettiği ürüne göre yılda bir kere ödemesi olan özel bir karttır. Bu kart bir kredi kartı değildir. Bu kart sadece Denizbank’ın anlaşmalı tarımsal girdinin olduğu mağazalarda geçen özel bir karttır. Biz çiftçi adına bu pazarlığı yapıyoruz. Çiftçi ödemesini tek kalemde faizsiz öder. 5 ile 15 bin limitle üretici kartlarını veriyoruz. Çiftçi başvurusu halinde kartının limitini arttırabiliyor. Bu kart üreticiye 6 ay ödeme kolaylığı sağlıyor. Tarım bankacılığı yapıyoruz, tarıma kredi vermiyoruz. Çiftçi ne yapacak CLK imzaladığımız protokol gereği 6 ay vadeli elektrik borçlarını ödeyebiliyor.Yani hasat zamanı geldiğinde borcunu faizsiz ödüyor" dedi.

"TARIMSAL SULAMA MÜŞTERİLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış Genel Müdürü Halit Bakal ise, müşteri memnuniyetini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, müşterilere faturalarını mail yolu ve hatırlatma mesajlarını hayata geçirdiklerini söyledi. Bakal, müşterilerine programlı elektrik kesintilerini de önceden bildirdiklerini, 120 bin tarımsal aboneye üretirken elektrik paralarını ödeme konusunda yaşadıklarını sıkıntıyı çözmek için bir işbirliği protokolü imzaladıklarını vurgulayarak, "Çiftçilerin üretim sonrası hasat döneminde ürettikleri ürünü sattıktan sonra ödeme yapabilmelerini sağlayan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Antalya, Isparta Burdur tarımsal sulama müşterileri için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Elektrik enerjisi tüketen tarımsal sulama müşterileri faturalarını Denizbank’ın üretici kartları ile 6 aya varan vadelerle ödeme imkanına sahip olacak. 43 adet müşteri hizmetleri merkezlerimiz var. Burada banka post cihazları var. Ek taahhüt istemiyoruz. Sadece ve sadece Denizbank şube müdürlüklerine uğrayarak kartlarını alıp, CLK noktalarından faturalarını ödeyecekler. İşbirliği herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gökhan Sun ve Halit Bakal işbirliği protokolünü imzaladı. İkili ardından kep takarak gazetecilere poz verdi.

ÜRETİCİ KART HAKKINDA

Üreticiler Üretici Kartlarını; mazot, gübre, yem, tarım ilacı, tohum, tarım makineleri ve diğer tarımsal ihtiyaçları için anlaşmalı üye işyerlerinden alışveriş yaparak veya ATM’lerden nakit çekerek kullanabiliyor. Geri ödemeler ürünün hasat tarihinde yapılabiliyor. Nakit taşıma riskini ortadan kaldırıyor. Erken ödeme imkanı sunuyor. Anlaşmalı işyerlerinde kampanya dahilinde faizsiz tarımsal girdi alışverişi sağlıyor.