ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından gençlere yönelik girişimcilik kursu açılması için protokol imzalandı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, gazetecilere yaptığı açıklamada, makamında KOSGEB Siteler Müdürü Erdal Çınar ile görüştüğünü bildirdi.

Görüşmede, KOSGEB ile belediye arasında gençlere yönelik hibe ve faizsiz kredi desteklerinden faydalanabilmeleri için KOSGEB onaylı girişimcilik belgesi kursu protokolü imzalandığını aktaran Acehan, şunları kaydetti:

"Memur ve işçiler de kurslara katılabilecek. Hükümet programında olan özellikle gençlere yönelik hibe ve faizsiz kredi desteklerinden faydalanabilmeleri için KOSGEB onaylı girişimcilik belgesi almaları gerekmektedir. Özellikle ilçemizdeki kadın ve genç bireylerin ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Bu proje kapsamında kafasında iş fikri olan kadınlarımıza gençlerimize bu iş fikri nasıl hayata geçirilir, nasıl iş yeri kurulur, bunlar öğretilecek. Nasip olursa nisan ayı başında 4 etap olacak şekilde 100 kişilik girişimcilik kursu anlaşmasını KOSGEB ile imzalamış bulunmaktayız. Bu kursta genç, bayan ve engelli girişimcilere pozitif ayrımcılık uygulanacaktır. Belediyemiz ve KOSGEB iş birliği ile açılacak uygulamalı girişimcilik kursu için ön talepler toplanmaya başladı. İş yeri açmayı düşünen ve bu hizmetten yararlanma isteyenler, belediyemiz Özel Kalem Müdürlüğüne müracaat edebilir."