Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi kapsamında ilimizde uygulanmakta olan Anadolu Merinos, Akkaraman, ve kıl keçisi ıslah projeleri kapsamında koç dağıtımı yapıldı. 

10 Mayıs 2013 Cuma günü Osmaniye köyünde gerçekleştirilen dağıtım törenine; Vali Murat Koca, Karaman Milletvekili Av. Mevlüt Akgün, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Yeşildaş ve çiftçiler katıldı.

Osmaniye köyündeki vatandaşların köy sorunlarının da dinlendiği dağıtım töreninde yapılan protokol konuşmalarının ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında; uygulanan ıslah projesi neticesinde daha yüksek verimli sürüler oluşturulacağını, hayvanların ıslah çalışmalarının yapılarak birim alanından elde edilen verimin arttırılacağını belirtti.

Vali Koca ayrıca, ilimizde yüksek süt işletme kapasitesi olmasına rağmen özellikle büyükbaş hayvancılıkta yeterli miktarda süt üretiminin gerçekleştirilmediğini ifade ederek, bu eksikliği gidermek için katkı sağlayacak olan Tarıma Dayalı Organize İhtisas Bölgesi kurulması çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Süt üretiminin arttırılması konusunda çiftçilerimiz ile yatırımcılarımızın hassasiyet göstermeleri gerektiğine dikkat çeken Vali Koca, dağıtılan hayvanların bol kazanç getirmesini temenni etti.

Vali Koca’nın konuşmasının ardından Karaman genelindeki köylerde bulunan çiftçilere 92 adet damızlık koçun dağıtımı yapıldı.