Adana ve çevresinde son günlerde yaşanan dolu ve yağış, başta karpuz olmak üzere ekili ürünlerde zarara neden oldu.

Bölgede incelemelerde bulunarak çiftçilerle görüşen Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Seyhan ilçesine bağlı, Camuzcu, Kayışlı, Karayusuflu, Çaputçu ve Köylüoğlu mahallelerinin de yer aldığı bölgedeki şiddetli yağış ve dolunun çiftçiyi üzdüğünü ve tabi bir afetin söz konusu olduğunu bildirdi.

20 bin dekar alanda zarar oluştu

Yaklaşık 20 bin dekar alanda aşırı yağış ve doludan kaynaklı ciddi bir zarar oluştuğunu vurgulayan Başkan Doğru, “Zarar gören tarım alanlarındaki ürünleri ciddi bir masrafla hasat aşamasına getiren üreticilerimiz zor durumdalar. Ekili ürünlerdeki zararın yaklaşık yüzde 30-80 civarında olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Zirai kredi vadeleri uzatılmalı

Doğru, zirai kredi vadelerinin uzatılması ve çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden destek beklediklerini vurguladı.

Milletvekillerine çağrı

Bölgede oluşan zararın yetkili birimlerce denetlenerek kayıt altına alınması gerektiğine dikkati çeken Başkan Doğru, ayrıca bölge milletvekillerinden de bölgede inceleme yaparak, çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi konusunun takipçisi olmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.