iLab Holding iştiraki SteelOrbis tarafından düzenlenen ve 2006 yılından bu yana 800 farklı firmadan, 3 bin 500 farklı temsilciyle Türk çelik piyasasını bir araya getiren dev konferansın içeriği yenilendi.

Uluslararası konuşmacıların sunumları ve global çelik piyasasından önemli oyuncuların katılımıyla küresel pazarları da inceleme ve tanıma fırsatı bulunacağı SteelOrbis 9. Çelik Konferansı - Küresel Pazarlarda Yeni Ufuklar, 28 Kasım Cuma günü Istanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirilecek.

Erdemir’in destekleyen kuruluş olarak yer aldığı SteelOrbis 9. Çelik Konferansı - Küresel Pazarlarda Yeni Ufuklar ile aynı zamanda sektörün saygın isimleriyle bir araya gelme şansı yakalanacak ve küresel pazarlara dair beklentileri ve değerlendirmeleri dinleme fırsatı bulunacak.

Uluslararası çelik piyasasının buluşma noktası olan konferansa, aralarında AA Middle East Fze, AMDS Rozak, ArcelorMittal International Celik Dis Tic., Athader, Bamesa Çelik, Borçelik, Ekinciler Demir Ve Çelik Sanayi, Gökmetal Sac Sanayi, Interfer Demir Çelik, Kandil Steel, Marubeni-Itochu Steel, Metinvest International SA Istanbul Branch Office, Mitsubishi Corporation, Ramat Marketing & Distribution Co., Samsung C&T Corporation, Solb Steel Company, Tata Steel Ticaret A.S., Voestalpine Eurostahl GmbH, Vtorinvest S.A., Yücel Boru gibi çelik sektörünün saygın firmalarının temsilcilerinin de yer aldığı 500’ün üzerinde katılımcı bekleniyor.

ULUSLARARASI ÇELİK PİYASALARI MERCEK ALTINA ALINACAK

Zengin içeriği sayesinde, firmaların orta ve uzun vadeli stratejilerine katkıda bulunan konferansın ilk oturumunda, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan çelik sektörünün genel değerlendirmesini yapacak. Yayan’ın ardından ERDEMİR Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut, Erdemir’in gözünden çelik sektörünü değerlendirecek.

Konferansın ikinci oturumunda ise, Metal Strategies Genel Müdürü Christopher Plummer ve ERDEMİR Grubu Satınalma Koordinatörü Şevkinaz Alemdar demir cevheri ve hurda piyasalarındaki gelişmeler, demir cevherindeki arz baskısı ve hurdadan üretim maliyeti hakkında konuşacak.

Konferansın üçüncü oturumunda ünlü ekonomist ve yazar Prof. Asaf Savaş Akat Türkiye ve dünya ekonomisindeki beklentiler hakkında bir sunum gerçekleştirecek.

Öğle yemeğinin ardından ise Avrupa Çelik Üreticileri Birliği (EUROFER) Ekonomi Komitesi Başkanı Jeroen Vermeij, Çin Demir ve Çelik Üreticileri Birliği (CISA) konferans direktörü ve uluslararası iş birliği yardımcı direktörü Su Changyong ve MMK Rusya Finans ve Ekonomiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sergey Sulimov uluslararası piyasalarda ufukta görünen kritik değişiklikleri tartışacak.

Beşinci oturumda Trade Resources Company genel müdürü Bülent Hacıoğlu, Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Genel Sekreteri Mehmet Zeren ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, çelik dünyasında korumacı yaklaşımlar ve korumacılıkla mücadele hakkındaki görüşlerini paylaşacak.

Son oturumda ise, UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collinai, “Baskı altında karar vermek” isimli sunumu ile konferansa renk katacak.