İSTANBUL (AA) - Küresel piyasalar, yarınki kritik ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde, bugün Japonya Merkez Bankasının (BoJ) para politikasında değişikliğe gitmemesine karşın küresel ekonomiye ilişkin negatif bir görünüm çizmesi sonrasında yön arayışında.

İran'ın pazar günü, Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar'ın ham petrol üretimlerini askıya alma girişimine katılmayacağını açıklaması sonrasında Brent petrolün varil fiyatı dün yeniden 40 doların altına indi.

ABD'de dün güne negatif başlayan ve küresel piyasalarda Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları sonrasında artan risk iştahının etkisiyle gün içinde yükselişe geçen endeksler, düşen petrol fiyatlarıyla günü karışık seyirle tamamladı. Dow Jones endeksi yüzde 0,09 ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,04 artarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,13 geriledi. Dolar endeksi dün 96,7 seviyelerine kadar yükselmesi sonrasında şu dakikalarda 96,5 seviyelerinde dengelenirken ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise yüzde 1,96 sınırında bulunuyor.

Analistler, ABD tarafında bugün perakende satışlar ve ÜFE verilerinin izleneceğini vurgulayarak yarın Fed toplantısından çıkacak kararların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını öngörüyor.