Dünyanın en kaliteli mandalinası Satsuma’nın yetiştiği İzmir’in Seferihisar ilçesinde 2014 yılı mandalina sezonu başladı.

Dünyanın en kaliteli mandalinası olan Satsuma’nın yetiştiği Seferihisar’da 2014 yılı mandalina sezonu başladı. Sezonun başlamasıyla birlikte 16 Kasım günü 15. Mandalina Şenliği düzenlenecek.

"SEZON VERİMLİ GEÇTİ"

Seferihisar Belediyesi öncülüğünde kurulan Mandalina Üretici Birliği ve belediye tarafından satın alınarak üretici birliğine devredilen İşleme ve Paketleme Tesisi’nde yaklaşık yüz kadar üretici mandalinasını aracısız pazarlıyor. Yeni sezonla birlikte yoğun bir çalışma dönemi içerisine giren Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği İşletme Müdürü Ali Özay, 2014 sezonunun geçtiğimiz yıllara göre daha verimli geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Özay, “Bu yıl geçen yılki rekolteye göre malımız daha iyi ve daha kaliteli. Geçen yıla göre pazarlarımıza göre satış miktarlarımızı artırmış bulunmaktayız. Fakat bu yıl yurt içi pazarlarımızda biraz durgunluk var. Bunu aşmak için yurt dışındaki satışlarımızı artırdık. Öncelikle Rusya ve Ukrayna olmak üzere satışlarımızı yapıyoruz ve bu yıl ilk TIR’ımızı Rusya’ya gönderdik" dedi.

"GERÇEK İZMİR MANDALİNASINA RAĞBET EDİN"

Üreticilerin beklentilerini karşılamak için tüm alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını belirten Özay sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıla nazaran kasa mandalina alımı konusunda daha iyiyiz, fakat iç piyasada tüketim miktarı azlığı mandalina üretimini düşürüp satışı zora sokuyor. Bunu aşmak için de dış pazarlarda çalışmalar yapıyoruz. Tüketicilerden beklentimiz kış sezonunda C vitamini bol olan mandalinayı çok çok tüketmeleri ve gerçek İzmir mandalinasına rağbet etmeleridir." Özay, ocak ayı itibariyle mandalina kesimi ve işleme süresinin sona erdiğini belirterek, "Seferihisar Belediyesi’nin yapımına devam ettiği soğuk hava deposu hayata geçirildikten sonra ürünün saklanma süresi arttıkça pazarlama gücü artacaktır" diye konuştu.