Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay; ise işletmecilerin ve esnafların herhangi bir cezai işlemle karşılaşmaması için yazılı bir basın açıklaması yaptı. Toktay açıklamasında, "Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığımızın, anında mükelleflere ulaşma adına01.04.2016 (29/12/2015 tarihli ve 29577 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 467 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile söz konusu tarih değiştirilmiştir.)tarihine ertelenen "elektronik tebligat" uygulamasını başlatacak olması ve söz konusu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte, hali hazırda vergi daireleri tarafından vergi mükelleflerine kâğıt ortamında posta, gazete veya memur yoluyla yapılan bildirimler, ödeme emri de dâhil "elektronik ortamda ya da kısa mesaj yoluyla yapılacak.
Kurumlar vergisi mükellefleri, Ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara e- tebligat yapılacaktır.
E-Tebligat bizzat mükellef/kanuni temsilci tarafından yapılabileceği gibi, e-tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığı ile de yapılabilir.
E- tebligat ile gönderilen evrak, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak ve posta yoluyla tebligat gönderilmeyecektir.
İşletmecilerimizin herhangi bir cezai işlemle karşılaşmaması için son gün 31 Mart 2016 tarihine kadar e-tebligat başvurmaları noktasında çağrıda bulunuyoruz" dedi.