Yunanistan’ın Midilli Adası yetkilileri, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret etti. Saka, gümrük kapısını en kısa sürede açacaklarını söyledi.

Midilli (Lesvos) Ticaret Odası Başkan Vekili Mirsinias Evengelos, Molivos Turizm Derneği Başkanı Nikos Molvalis ve belediye yetkililerinin yer aldığı ziyarette, komşuluk ilişkilerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve ekonomik münasebetlerin geliştirilmesi yönünde karşılıklı adımlar atılması gerektiği ifade edildi. Yunanlı misafirlerine teşekkür eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, denize sınırı olan iki komşu şehrin sosyal ve kültürel anlamda birine çok yakın olduğunu, bu yakınlığın ekonomik olarak da geliştirilmesinin karşılıklı yarar sağlayacağını ifade etti.

Başkan Saka, gümrük kapıların çok önem arz ettiğini vurgulayarak, “İlçemizde faal olmayan deniz hudut kapımızın yeniden işlerlik kazanması için atılması gereken adımları hızla atmaya çalışıyoruz. Kısa süre içerisinde gerekli çalışmaları tamamlayarak ilçemizin dünyaya açılacak kapısı olan gümrük kapısının hizmete girmesini hedefliyoruz” dedi.

Evengelos, “Aynı havayı soluyor, aynı denizi kullanıyor, aynı iklimi yaşıyoruz. Bizler aslında birbirimize çok yakınız. Bu yakınlığı gerçek hale getirebilmek için karşılıklı adımlar atacağımıza inanıyorum. Ticaret yaparak bu ilişkileri geliştirelim” dedi.