ESKİŞEHİR (AA) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, yerli sanayinin korunmasına önem verdiklerini belirterek,. "En küçük el sanatlarından tarım ürünleri ve sanayi ürünlerinin korunmasına kadar Türkiye'de yapılabilecek her şeyin ülkemizde yapılması, ithal edilmemesi konusunda katı ve koruma yanlısı politika içindeyiz" dedi.

Yıldırım, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansınca (BEBKA) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin büyümesine devam ettiğini söyledi.

Ekonomide geçen yılki büyüme oranının yeterli olmadığını belirten Yıldırım, buna karşın dünyadaki genel duruma bakıldığında 2014'teki yüzde 2,9'luk büyümenin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, ihracatın Türk ekonomisi bakımından önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Eskişehir, ihracatı ithalatından fazla olan bir kent. Her şeye rağmen ülkemizin ihracatını artırıyoruz. 2014 yılında ihracatımızı 151 milyar dolardan 157,2 milyar dolara artırmayı başardık. Bir de buna bavul ticareti ve serbest bölgelerden yapılan net ihracatı eklersek Türkiye ekonomisi bugün 172 milyar dolarlık bir ihracat büyüklüğüne ulaşmıştır. 239 ülkeye mal satıyoruz ve Avrupa hala bizim en büyük ticari partnerimiz. Yerli sanayinin korunmasına önem veriyoruz. En küçük el sanatlarından tarım ürünleri ve sanayi ürünlerinin korunmasına kadar Türkiye'de yapılabilecek her şeyin ülkemizde yapılması, ithal edilmemesi konusunda katı ve koruma yanlısı politika içindeyiz. Ayrıca Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) bizim için çok önemli ve Türk ekonomisinin gücüdür. Dünyanın neresine gidersek gidelim ekonomisi sorunlu olan ülkelerin çoğunda KOBİ yok. Gerçekten Türk ekonomisinin gücünü KOBİ'lerden alıyoruz. Bütün uygulamalarımızda da KOBİ'lerimizi gözetiyoruz."

Vali Güngör Azim Tuna ise Eskişehir'in bir sanayi ve ticaret kenti olduğunu anlattı. Tuna Eskişehir'in, ön planda olduğu sektörler başta olmak üzere daha iyi noktalara gelmesi için üzerilerine düşeni ellerinden geldiğince yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir'in de birer sunum yaptığı toplantıya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bürokratlar ile diğer davetliler katıldı.