Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Arnavutluk’a gidiyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Arnavutluk’a gidiyor. Bakan Zeybekci, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Edmond Haxhinasto ile Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Arben Ahmetaj’la görüşecek sonrasında Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATTSO) açılışını yapacak.

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, yeni işbirliği alanlarının ortaya çıkarılması ve ikili ticari ve ekonomik ilişkilerde karşılaşılan sorunlara ivedi ve kalıcı çözüm yolları bulunması amacıyla, 18 Aralık’ta Arnavutluk’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Bakan Zeybekci, ziyareti sırasında, Başbakan Edi Rama tarafından kabul edilecek, Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Arben Ahmetaj, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Edmond Haxhinasto ve Enerji ve Sanayi Bakanı Damian Gjiknuri ile ikili görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, 18 Aralık’ta Arnavutluk’taki temaslarını tamamladıktan sonra, aynı akşam Türkiye’ye döneceği belirtildi.