Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, beraberinde önde gelen işadamlarından oluşan heyetle birlikte, Türkiye-Lüksemburg Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) II. Dönem Toplantısı ve Türkiye-Lüksemburg İş Forumu vesilesiyle bu akşam Lüksemburg’a gidiyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, beraberinde önde gelen işadamlarından oluşan heyetle birlikte, Türkiye-Lüksemburg Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) II. Dönem Toplantısı ve Türkiye-Lüksemburg İş Forumu vesilesiyle bu akşam Lüksemburg’a gidiyor. Türk heyetine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Lüksemburg heyetine ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, İç Güvenlik ve Savunma Bakanı Sayın Etienne Schneider başkanlık edecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sözkonusu ziyareti vesilesiyle, yarın Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, İç Güvenlik ve Savunma Bakanı Sayın Etienne Schneider ve Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna ile de görüşmelerde bulunacak, aynı gün Lüksemburg’un en önde gelen yatırımcı firmalarının CEO’ları ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Lüksemburg’un dünyanın sayılı finans merkezlerinden birisi olduğu, Lüksemburg orijinli firmaların ülkemizde önemli miktarda yatırımları bulunduğu, 2002-2014 Eylül döneminde 7 milyar dolar tutarındaki uluslararası doğrudan yatırımı ile Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler arasında 7. sırada yer aldığı ve aynı dönem içerisinde, Türkiye’den Lüksemburg’a yapılan uluslararası doğrudan yatırım tutarının ise yaklaşık 1 milyar dolar olarak kaydedildiği belirtildi.

Yarın gerçekleştirilecek JETCO II. Dönem Toplantısı sırasında, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin karşılıklı yarar esasına göre dengeli bir biçimde geliştirilmesi, ayrıca, inovasyon, turizm, sağlık, yenilenebilir enerji, bilgi ve haberleşme teknolojileri, uzay teknolojileri, fikri mülkiyet hakları, küçük ve orta ölçekli işletmelerin karşılıklı teşvik edilmesi, finans ve lojistik alanlarında işbirliği ve karşılıklı yatırım imkânları konuları ana gündem başlıklarını oluşturacak.

Türkiye-Lüksemburg Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) II. Dönem Toplantısı sonunda, üzerinde mutabık kalınacak hususları içeren JETCO II. Dönem Toplantısı Protokolü ve daha önceden üzerinde mutabakat sağlanmış olan “Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı”, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, İç Güvenlik ve Savunma Bakanı Etienne Schneider tarafından imzalanacak.

Ziyaret sırasında ayrıca, çok sayıda Türk ve Lüksemburglu işadamı ile yatırımcının da katılımları ile “Türkiye-Lüksemburg İş Forumu” da gerçekleştirilecek.