Ekonomi Bakanlığı’nın yeni portalında Bakanlığa ait verilerin yanısıra, borsa, döviz kurları, emtia piyasalarına dair güncel veri akışları anlık olarak izlenebilecek, 110 ülkede 160 merkezde hizmet veren 200 ticaret müşaviri ve ataşenin göndereceği dış pazarlar hakkında günlük haber akışı yer alacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sunulması için innovatif bir anlayışla yeniden organize oluyoruz. Bakanlığımız faaliyetlerini, hükümetimizin ana hedefleri arasında yer alan çağdaş kamu hizmeti anlayışına uygun olarak e-devlet uygulamalarıyla etkin olarak yerine getiriyoruz. Vizyonumuz; hizmetleri elektronik ortamda hızlı, şeffaf ve etkin sunan örnek bir kamu kurumu haline gelmektir. Bu amaçla Ekonomi Bakanlığı’nı sanal ortamda yeniden inşa etmekteyiz. Öncelikle Bakanlığımız çalışmalarında ciddi bir etkinlik kazandıracak ‘Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni de devreye almış bulunmaktayız. Yine şeffaf, kullanıcı odaklı ve güvenilir kamu hizmeti anlayışımızın bir sonucu olarak Bakanlığımız web portalı ve mobil uygulamasını da innovatif bir anlayışla tasarladık. Ayrıca, e-devletin kesintisiz sunulması için Bakanlığımız ileri teknoloji içeren ‘Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Merkezi’ni de Ocak ayı başında hizmete açmış olacağız" dedi.

Bakanlığın web portalı ve mobil uygulamasının 10. Kalkınma Planı ve Hükümet Programı’nda ortaya konulan hedefler doğrultusunda gerek içerik, gerek görsel, gerekse ileri teknolojik altyapısıyla tasarlandığını vurgulayan Zeybekci şunları dedi:

"Web sayfasından web portalı anlayışına geçtiğimiz bu yeni yapıda, benzerlerini ancak gelişmiş ülkelerde gördüğümüz Bakanlığımız ve ekonomi ile ilgili tüm güncel bilgilerin yer aldığı, ziyaretçilerin geri dönüş yapabildikleri, kullanıcı dostu bir bilgi paylaşım platformu oluşturduk. Çağdaş anlamda bilgi paylaşımının sağlandığı, genişletilebilir, interaktif iletişimin mümkün olduğu bir platform haline getirilen yeni portal ile birlikte Bakanlık hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin ulaştırılmasını da amaçlıyoruz. Yeni portalımız, Bakanlığımıza ait verilerin yanısıra, borsa, döviz kurları, emtia piyasalarına dair güncel veri akışlarını anlık olarak izleyebileceğimiz bir bilgi penceresi haline geldi. Ayrıca, yine portalımızın üzerinden 110 ülkede 160 merkezde hizmet veren 200 müşavir ve ataşemiz vasıtasıyla dış pazarlar hakkında günlük haber akışı gerçekleştireceğiz. Yeni portal ile birlikte vatandaşlarımıza Bakanlığımız uzmanları ve yurtdışındaki temsilcilerimizden doğrudan bilgi talep etme ve bu taleplerini takip etme imkanı getirdik. Yine bu kapsamda ‘Bakana Ulaşın’ bölümüyle vatandaşlarımızın görüş, öneri ve şikayetlerini doğrudan bana iletmelerini sağlayan bir bölüm oluşturduk. Ayrıca tüm bu uygulamalara vatandaşlarımızın mobil olarak erişimlerini de mümkün hale getirdik."

“Hem Bakanlığımız hem güncel bilgiler bir tuş kadar daha yakın hale getirildi” diyen Zeybekci, “Kullanıcı dostu olarak tasarladığımız Bakanlığımız yeni web portalının ihracatçılarımıza, ihracatçı olmak isteyenlere, girişimcilere yol göstereceğini ve faydalı olacağını umuyorum" ifadesini kullandı.