ANKARA (AA) - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), 27 Nisan'da elektrik dağıtım şirketlerinin üniversiteler ile işbirliğini artırmak amacıyla Ar-Ge Çalıştayı düzenleyecek. 

ELDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da düzenlenecek Ar-Ge Çalıştayı'na beklenenin üzerinde katılım başvurusu yapıldı. Çalıştayda, elektrik dağıtım şirketlerinin, Ar-Ge projelerine yönelik öncelik ve ihtiyaçları, üniversite ve araştırmacıların sektöre yönelik projeleri ve ilgili kurumların Ar-Ge desteklerinin tüm katılımcılar ile paylaşılması hedefleniyor.

Açıklamada, Türkiye’deki tüm üniversiteler ile özellikle teknopark şirketlerinin davet edildiği Çalıştay için, elektrik dağıtım sektörünün kayıplarının azaltılması, kaçakların engellenmesi, müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesinin artırılması, maliyeti düşürecek yeni teknolojilerin geliştirilmesi gibi güncel konularda Ar-Ge tabanlı çözümlerin üretilmesi ve ortak projelerin geliştirilmesinin ana hedef olarak tespit edildiği belirtildi.

Çalıştay ile dağıtım sektörünün Ar-GE öncelikleri konusunda da farkındalık oluşturmak isteyen ELDER, bunun yanında taraflar arasında sağlıklı ve sürekli bir iletişim ortamı kurulmasını da hedefliyor.

ELDER, Ar-Ge Çalıştayı'nı, mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılarak başarılı projelerin geliştirilebilmesi için ilk ve en önemli adım olarak nitelendiriyor.