ANKARA (AA) - Emekli babasının küçük bir dükkanda başladığı av ve doğa sporları malzemesi satışını, bir marka ve 10 firma distribütörlüğüne kadar büyüten Özlem Özmen, Türkiye'de sektöründeki tek kadın yönetici olarak yeni başarılara imza atmayı planlıyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Özmen, iş yaşamına ilişkin başarı öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Özmen, askeri görevinden emekli olan babasının, Başkent'in bisiklet, motosiklet ve av malzemeleri merkezi konumundaki YİBA Çarşısı'nda 1993 yılında küçük bir dükkanda başladığı av malzemeleri satışını, aradan geçen sürede girişimci ruhuyla büyüterek, doğa sporları malzemeleri pazarında yaklaşık yüzde 20 pay elde etti.

Başlangıçta sadece muhasebe işlerine destek verdiği dükkan için 2001 yılında Almanya'dan trekking batonu ithal eden ve böylece iş hayatına atılan Özmen, şu anda sektöründe dünyaca ünlü 10 firmanın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor.

Sektördeki tek kadın patron

Şirketinin, Türkiye'de doğa sporları malzemeleri sektörünün yüzde 20'sine sahip olduğunu vurgulayan Özmen, "Oldukça büyük, arkası güçlü grup firmaları da var ülkemizde. Biz yüzde 20'sinde varız. Bu oldukça iyi bir başarı. Türkiye'de bu sektörde ve bu konumda tek kadın benim. Hep erkeklerle çalışıyoruz. Mağazalarda, başka konumlarda birçok kadın var ama bu noktada bulunan tek kadın benim" diye konuştu.

Şirketinin hedefleri konusunda da Özmen, "YİBA Çarşısı'ndan OSTİM'e 2014 yılında geldik. 2014 yılında son ciromuzu ikiye katlamıştık. 2015 ile 2016 yılı başına kadar neredeyse yüzde 30-35 büyüme sağladık. 2016 yılı sonu için hedefim 9 milyon lira. İnşallah olur" dedi.