DİSK’e bağlı Emekli-Sen Bursa Şubesi, emeklilerin maaş ödemelerini yapan bankaların emekliklere verilmesi gereken promosyonları kesmesini protesto etti.

Emekli-Sen yönetici ve üyeleri, Mudanya Postahanesi önünde basın açıklaması yaptı. Bursa Emekli-Sen Şube Başkanı Günay Onayman, banka promosyonlarının emeklilere verilmesinin uzun süredir tartışıldığını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in emeklilere promosyon verileceğini açıkladığını hatırlattı. Bu müjdenin altının bir süre sonra boş olduğunun ortaya çıktığını ve promosyon verecek bankalarla protokol yapılmadığını ifade eden Onayman, “Promosyon, bu parayı çalıştıran bankanın elde ettiği kazancın bir kısmını maaş sahibine vermesinden başka bir şey değildir. Kamu kurumlarında çalışanların maaşlarını almak için birbiriyle yarışan ve cazip promosyonlarla ödemeyi alan bankalar, sıra 11 milyon emekliye gelince, çok sevdikleri serbest piyasaya sırtlarını dönmektedir” dedi.

Onayman, SGK’ya seslenerek, “Madem ki bankalar promosyon vermiyor, bundan sonra maaşlarımızı bankalara yatırmayın. Çünkü bizi yok sayan ve sırtımızdan milyarlarca lira kazanan bankaların artık bizim paramızı kullanmalarını istemiyoruz” diye konuştu.

Emekliler, verilmeyen promosyonlar ile ilgili imzalan dilekçelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına gönderdi.

Sendika temsilcileri çeşitli sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.