ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yapılan açıklamada, Bakan Ali Rıza Alaboyun'un "Kombassan'da enerjiden sorumlu olduğu" iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede "Rabbim verdikçe veriyor" başlığıyla yayımlanan köşe yazısında Alaboyun'a atfedilen sözlerin, gayri ahlaki ve kasıtlı bir davranış olduğu belirtildi.

Köşe yazısında, Kombassan yönetiminde çalışmanın bir eksiklik gibi gösterildiği ve Bakanlık ile Bakanı karalama gayreti sarf edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Öz geçmişinde Ali Rıza Alaboyun'un Kombassan'dan bahsedilmiyor olması sekreteryanın yenilenmemiş öz geçmişi göndermelerinden kaynaklanmaktadır. Kombassan kağıt fabrikasında yıllar önce yapılmış ve fabrikanın kendi enerji ihtiyacını karşılayan 6 megavatlık kojenerasyon ünitesi dışında hiçbir enerji yatırımı bulunmamaktadır. Ellerinde bulunan Muğla Mermer Fabrikası Sayın Bakan çalışmadan daha önce satış işlemleri yapılmış ve elden çıkarılmış bir firmadır. Dolayısıyla Kombassan'ın Enerji Bakanlığı ile iş yapmayı gerektirecek kayda değer bir enerji ve madencilik yatırımı bulunmamaktadır. Bu nedenle Bakan'ın Kombassan'da enerjiden sorumlu olduğu iddiası doğru değildir. Kaldı ki özel bir müteşebbis olarak Kombassan'ın bu alanda faaliyet göstermesi en doğal anayasal hakkıdır."

Açıklamada, Alaboyun'un meslek etiği açısından görevine atanmadan önce Kombassan'a istifasını sunduğu ve bu durumun Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na duyurulduğu da belirtildi.