Dünyanın en güvenilen ahşap palet markası EPAL, Türkiye pazarını sürekli genişletiyor. Avrupa Palet Üreticileri Birliği’nin (EPAL) aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 17 ülkedeki lisanslı üreticileri tarafından kurulan Ulusal Komiteler, EPAL paletlere duyulan güveni daha artırıyor. EPAL Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL) Başkanı Akın Balcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, EPAL paletlerin Türk firmaları tarafından üretilip satıldığını ve katma değerinin Türkiye’de kaldığını vurguladı.

EPAL paletlerin 50 yıl önce Almanya’da üretilmeye başladığını söyleyen TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu, bu süre içinde dünyadaki ahşap palet standartlarının EPAL’in öncülüğünde geliştirildiğini belirtti. Başkan Balcıoğlu, “Bu standartlar günümüzde bütün dünyada kabul gördü. Türkiye’de yaklaşık 20 yıldır EPAL palet üretiliyor. Üretici sayısı artınca TEPAL oluşumunu başlattık. 2009 yılında Türkiye’deki lisanslı üreticiler olarak kurduğumuz derneğimiz, 2010 yılında ulusal komite yetkisi aldı” bilgisini verdi.

EPAL’in tüm dünyada en çok güvenilen ahşap palet markası olduğunu vurgulayan Akın Balcıoğlu, “Çünkü EPAL’in geliştirdiği standartlar sayesinde lojistik maliyetleri düştü ve ürün taşımacılığındaki riskler ortadan kalktı. Global ekonomide Türkiye bu standartların dışında kalamazdı. Bunu fark ederek, EPAL ile anlaştık ve dünyadaki diğer 16 komite ile eşit yetkilerle yolumuza devam etmeye başladık. TEPAL, EPAL’in AB dışındaki ülkelerde kurduğu ilk ve tek Ulusal Komitedir” ifadelerini kullandı.

TEPAL’in kuruluşun ardından kurumsallaşma çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan Akın Balcıoğlu, İzmir’deki dernek merkezinden tüm Türkiye’ye deki üyelerine hizmet verdiklerini ve lisanslı üretici sayısını ile EPAL palet üretimini arttırma çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Önce üyelerimiz için eğitimler yaptık. Sektör fuarlarına katıldık. Palet müşterilerimizi ziyaret ettik. Müşterilerimiz için İstanbul’da eğitim semineri yaptık. EPAL paletlerin neden güvenilir olduğunu, tüm palet kullanıcılarına anlattık, bu çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TEPAL’in hızla büyüdüğünü vurgulayan Akın Balcıoğlu, bu nedenle dernek merkezini İzmir’deki FolkarTowers’teki 250 metrekarelik yeni ofisine taşıdıklarını da belirterek, “Derneğimize yetkin personel takviyesi yaptık. Ayrıca büyük bir avukatlık ofisi ile anlaşarak sahte üretim yapan firmalarla hukuki mücadele başlattık” diye konuştu. Akın Balcıoğlu yeni ofisin resmi açılışının Ocak ayında yapılacağın da sözlerine ekledi.