KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde Ereğlili sanayicilerle biraraya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Organize Sanayisini ziyaretinde Konya dışında, Ereğli Organize Sanayisinin yeni ve çok sayıda yatırıma öncülük ettiğini belirtti.

Altyapı yatırımları tamamlanan Ereğli Organize Sanayi bölgesini gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Akyürek, “Organize sanayi bölgemiz yeni istihdam imkanları oluşturacaktır. Organize Sanayi Bölgesine verdiğimiz destek ilçe belediyemizle birlikte devam edecek” dedi.

Şehirlerin gelişimindeki en önemli faktörün üretim olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, şunları kaydetti:

"Üretimde zenginleşme artı değer demektir, hayata katkı yapmak demektir. Bu nedenle gerek Konya’nın, gerek ülkemizin gelişiminde sanayicilerimiz en önemli rolü oynamaktadır. Ülkenin yatırım gücünü de aynı zamanda üreticinin elde ettiği değerden oluşturulan vergiler oluşturuyor. Bu yönüyle sanayicilerimize sizlerin şahsında teşekkür ediyoruz."

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı hizmetlerini tamamlamasının ardından sanayicilerin bölgeye olan taleplerinin arttığını dile getirerek, "2. Organize Sanayimizde 57 parselden şu anda 14 tane kaldı. Bunlardan 2 tanesi büyük işletme. En büyük sorunumuz kanalizasyon ve su idi. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz çok büyük katkıda bulundu" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt, Başkan Akyürek’e günün anısına birtablo hediye etti