YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kapatılan maden sahasının rehabilite edilerek "ekopark" haline dönüştürüleceği bildirildi.

Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik AŞ Genel Müdürü Osman Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki eski maden sahasının rehabilite edilerek "ekopark"a dönüştürülmesi için bir milyon 400 bin metrekare alanda proje hazırlandığını belirtti.

Maden bölgesini tekrar doğaya kazandırmak için hazırlanan projede, festival alanı, iki yapay gölet, amfi tiyatro, termal devre mülk, termal otel, çocuk parkı ve spor tesisi bulunacağını aktaran Coşkun, "Rehabilite edilen bölge hem kent yaşamına katılacak hem de ülke ve uluslararası turizme açılacak. Böylece Sorgun’a, Yozgat’a ve ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Coşkun, şunları kaydetti:

"Biz kamu iştirakli bir kuruluş olarak Sorgun Linyit İşletmemizde üretimi biten sahamızda ekopark projesi ile sağlık turizmine, bölge insanına, ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de madencilik alanında örnek bir projeyi hayata geçirmek arzusundayız. Bunun için yerli ve yabancı yatırımcıları şirketimize davet ediyoruz. Bu konuda çalışanlarımız başta olmak üzere katkısı olacak tüm yatırımcılarımıza ve maden emekçilerine teşekkür ediyorum. Projenin ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."