ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 2015 yılı hasat sezonunun ilk mahsulü arpa, sembolik olarak kilogramı 2 lira 16 kuruştan satıldı. 

Eskişehir Ticaret Borsası'nda (ETB), yılın ilk mahsulü arpanın getirilişi dolayısıyla tören yapıldı.

 ETB Başkanı Ömer Zeydan, törende, yeni harman sezonunun üreticilere, tüccarlara, sanayicilere, borsaya ve millete hayırlı olmasını diledi.

Her yıl geleneksel olarak ilk mahsulü törenle aldıklarını belirten Zeydan, "2015 yılında, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesini bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte iklimde çok anormal bir değişiklik olmadığı sürece bereketli bir sezon yaşayacağız. Bu sezon sanayicilerimize, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah ilerleyen zamanlarda kaliteyi de artıracağız" diye konuştu.

Arpayı, merkez Tepebaşı ilçesi Beyazaltın Mahallesi'nden getiren çiftçi Erdi Gül de borsaya ilk mahsulü ulaştırmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.  

Dua edilerek başlanan açık artırmada, 2015 hasat sezonunun ilk mahsul arpası Oğuzlar AŞ tarafından sembolik olarak kilogramı 2 lira 16 kuruştan alındı.

Daha sonra Oğuzlar AŞ'nin sahibi Erhan Oğuz ve çiftçi Gül'e, ETB ve ziraat odalarının temsilcileri tarafından plaket ile hediyeler verildi.

İlk mahsul arpa, kurban kesiminin ardından açık artırmayı kazanan firmaya teslim edildi.