Fındık fiyatlarındaki düşüş tüccarların, üreticinin elinde kalan az miktardaki fındığın da artık hiç satılmayacağını düşünmesine yol açtı.

Sezon içinde, 14 lira 60 kuruşa kadar işlem gören fındık yaklaşık bir haftadır hızla düşüşe geçti. Yaklaşık 1 lira civarında değer kaybeden fındık, serbest piyasada 13 lira 60 kuruşta işlem görüyor. Fındık fiyatlarındaki düşüş üreticiler kadar tüccarları da endişelendiriyor.

Giresun’da fındık tüccarlığı yapan Mehmet Bulut yaptığı açıklamada “15 liradan aldığım fındığın 50 tonu elimde kaldı. Önceden 14 lira 50 kuruş olan 50 randıman şimdi 13 lira 60 kuruşa düştü. Kilo başına 1500 lira ziyanım var. Yani bu gün fındığı satsam, 75 bin lira zararım olacak. Fındık fiyatı 15’ten 13 liraya düştüğünde vatandaş fındığını getirmiyor. Fındık da pek fazla yok. Tahminime göre % 30 civarında fındık kaldı. Giresun fındığı piyasaya kavrulmuş iç olarak satılıyor, dış ülkelere ihracat edilecek kadar fındık yok. Kaç gündür işlerimiz durdu, fındık alamıyoruz. Ben 13 liradan 20 ton fındık sattım ama daha sonra kendim fındığı 13,5 – 14’ten aldım. Fındık fiyatlarının artmasını bekliyoruz. Bu gün satsam zararım var” dedi.