Balıkesir Ticaret Odası (BTO) ile KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Basri Otel’de düzenlenen törene BTO yönetim kurulu üyeleri, girişimcilik kurslarını tamamlayanlar ve davetliler katıldı. Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Kerem Kırımlı, "Odamızın 2014 senesi içinde yapmış olduğu KOSGEB girişimcilik kurslarını başarıyla bitirenler ticari hayatın içinde olan arkadaşlarımız. Aynı zamanda bu eğitimi arkadaşlarımıza veren çok değerli eğitimcilerimiz de aramızda. Bu akşam Balıkesir’in ticaretine yön veren hem sizler, hem de bu yeni ticaret hayatına atılan arkadaşlarımızla tecrübelerimizi paylaşmak adına güzel bir buluşma toplantısı olacak" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay 2014 yılında toplam 11 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini belirterek, "2014 yılı başında Balıkesir Ticaret Odası ile yaptığımız protokol çerçevesinde 11 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitimlerin sonunda 204 bayan, 101 erkek olmak üzere toplam 305 girişimci adayımız sertifika aldı. Şu ana kadar 2014 yılı içinde Ticaret Odası ile yapmış olduğumuz eğitimcilik kapsamında 11 kişi girişimci eğitimden sonra kendi işini kurmuş, KOSGEB’e iş planı sunmuş ve destek almaya hak kazanmıştır" şeklinde konuştu.

Girişimcilik eğitimi kursu mezunlarından Ercan Coşkun ve Selin Küçük’ün konuşmalarının ardından BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, yaptıkları çalışmalarla yeni girişimcileri Balıkesir ekonomisine kazandıracaklarını belirterek, KOBİ’lerin ülkemizde toplam girişimci sayısının yüzde 99,9’unu, istihdamın yüzde 76’sını, maaş ve ücretlerin yüzde 53’ünü, cironun yüzde 63’ünü ve yatırımın yüzde 53,7’sini teşkil ettiğini söyledi.

Ermişler, "Bu durum, bizi KOBİ’lerin teşvikleri için uygun program ve projeler geliştirmeye yönlendiriyor. Ticaret Odası olarak 2014 yılında başlatmış olduğumuz girişimcilik kurslarımızı öncelikle kadın girişimcilerimize özel iki dönem, karma grup için de dokuz dönem kurslarımızı başarı ile tamamladık. 307 arkadaşımıza sertifika verdik. Ve şimdiden 2015yılı programına en az 200 kişi de yeni dönemler için ön kayıt yaptırmış durumda. Yaptığımız bu program hem bu yıl, hem de önümüzdeki yıl odamız ve KOSGEB açısından Balıkesir ölçeğinde ciddi bir başarıya imza atmış durumdadır" dedi.

Konuşmanın ardından 2015 yılında hayata geçirilecek 12 dönemlik girişimcilik okulu protokolü KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ve BTO Başkanı Fahri Ermişler arasında imzalandı.