New York’un simge binalarından Rockefeller Center ve Chrysler Building’in sahibi, Almanya’da yaptığı yeni gökdelende Türk doğal taşı kullandı. Antalya’dan gönderilen Finike Limestone gökdelenin iç ve dış cephe kaplamalarıyla lobi karşılama masalarında kullanıldı. Las Vegas’ı geride bırakan Çin’in Macau Adası’ndaki 2 bin 500 kişilik otelin banyoları da Finike Limestone ile kaplanacak.

Dünyanın finans merkezi, gökdelenleriyle ünlü ABD’nin New York kentinde Rockefeller Center ve Chrysler Building gibi şehrin simge binalarına sahip olan gayrimenkul firması Tishman Speyer, Almanya’nın Frankfurt kentinde inşa ettiği yeni gökdelende Antalya’nın Finike ilçesinden çıkan Limra doğal taşını tercih etti. ABD’den sonra Almanya’da da gökdelenler yapan firma, Leed Platinum seviyesindeki binanın 30 bin metrekarelik dış cephesini, 3 bin metrekarelik iç cephesini Finike Limestone doğal taşı ile kapladı. Finike Limestone cephe kaplamalarının yanı sıra estetik sağlaması istenen noktalarda kullanıldı.

"FİNİKE LİMESTONE, ULUSLARARASI PROJELERİN ARANAN MARKASI"

Rockefeller Center ve Chrysler Building gökdelenlerinin sahibinin Almanya’daki binasında Finike Limestone tercih etmesi Türkiye’de doğal taş sektörünün geldiği noktayı gözler önüne serdi. Dünyanın en önemli binalarına sahip olan firmanın yeni gökdelenine doğal taş ihraç eden Finike Mermer Genel Müdürü Selçuk Baysarı, Türk doğal taşının imajını ve marka değerini artıracak projede olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Selçuk Baysarı, “Finike Limestone artık uluslararası projelerin aranan ve tercih edilen markası haline gelmiştir. Almanya’da inşa edilen gökdelende ürünlerimizin kullanılması Türkiye’nin doğal taş ihracatı açısından da son derece önemlidir” dedi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde inşa edilen gökdelende Finike Limestone kullanılmasının doğal taş sektörü kadar turizm sektörüne de katkı sağlayacağını ifade eden Selçuk Baysarı, “Finike’den çıkan doğal taşlar uluslararası arenaya Finike Limestone markası ile sunulmakta. Limra, Finike kent merkezinin kuzeyinde bulunan, antik çağda hüküm sürmüş, Likya Birliği üyesi bir kenttir. Günümüzden 2 bin 500 yıl önce var olmuş Limra kenti, bir dönem Likya medeniyetine başkentlik de yapmıştır. Ayrıca bugün uluslararası projelerde yerini alan Finike Limestone günümüzden 2 bin 500 yıl önce kurulan kentin yapılarında, heykellerinde de kullanılmıştır” diye konuştu.

DOĞALTAŞ İLE TURİZME TANITIM KATKISI

Selçuk Baysarı, Finike Limestone markasıyla uluslararası arenaya sunulan doğal taşın antik çağın Limra kentinin, dolayısıyla Antalya ve Finike turizminin de tanıtımını yaptığına değindi. Limra antik kenti tarih sahnesinde bir Likya kenti olmanın yanı sıra Roma İmparatoru Augustus’un manevi oğlu Gaius Caesar’ın Kudüs’ten Roma’ya dönerken yaşamını yitirdiği kent olarak da yer alıyor. Finike Limyra’sının uluslararası projelerde sadece Frankfurt’ta kullanılmadığını, Çin’de inşası devam eden 2 bin 500 odalı bir otelde de kullanıldığını açıklayan Selçuk Baysarı, “Çin’e blok olarak ürün ihraç etmek çok kolay ama biz zoru başararak işlenmiş ürün de ihraç ediyoruz” dedi.

YENİ LAS VEGAS’A FİNİKE LIMESTONE

Macau Adası’nın Çin’e bağlı özerk bir ada olduğunu açıklayan Selçuk Baysarı, “Macau Adası’na eğlence amaçlı lüks oteller yapılıyor. Macau Adası, Las Vegas’tan daha büyük bir eğlence merkezi. Burada da Wynn Cotai Otel’e banyolarında kullanılmak üzere fayans gönderdik. Fayansların bir yandan üretimi, bir yandan sevkiyatı sürüyor. Bilindiği gibi Çin, Türkiye’nin en büyük doğal taş alıcısı. Ama biz Çin’e doğal taşı sadece ham blok olarak değil, işlenmiş ürün olarak da ihraç ediyoruz. Önemli olan da bu. Çin’e işlenmiş ürün göndermek, oradaki prestijli projelerde var olabilmek önemli.”

Tanıtım ve pazar geliştirme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Selçuk Baysarı, yeni dev uluslararası projelerde var olabilmek için çalışacaklarını söyledi.