Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Ortadoğu’daki 9 ülkeye deniz yoluyla taşımacılık yapan, ancak anlaşma yaptıkları Ro-Ro firmalarıyla çeşitli sorunlar yaşadıkları için zarara uğrayan Hataylı 55 nakliye firması, şirket kurup kiraladıkları Ulusoy-5 Ro Ro Gemisi’ne İskenderun Limanı’ndan TIR’larını yükleyip, dualar eşliğinde çifte kurban keserek Mısır’a uğurladı.

Hatay Ro Ro Line İnc. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, şirketin yönetiminde görev alan nakliye firmalarının yöneticileri ve ortaklar İskenderun Limak Port Limanı’na, kiraladıkları Ulusoy-5 Ro Ro Gemisi’ni gezdi. Daha sonra gemi önünde iki koyun kurban edilip, dualar eşliğinde TIR’ların girişi yapıldı.

55 Hataylı nakliye firmasının oluşturduğu Hatay Ro Ro Line İnc. A.Ş.’nin ilk taşımayı Mısır’a yapacağını belirten İbrahim Güler, TIR’ların daha sonra After Woder Ro Ro Gemisi’ne aktarılıp, Suudi Arabistan’a ulaşacağını belirtti.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle karayolu güvenli olmadığı için Ortadoğu’daki 9 ülkeye deniz yoluyla Mısır üzerinden ihracat yapıldığını, 3 yıldır bu yöntemin uygulandığını kaydeden İbrahim Güler, "Anlaşma yaptığımız Ro Ro firmalarıyla çeşitli sorunlar yaşadık. Mısır’da, Suudi Arabistan’da ve İskenderun’da araçlarımız uzun süre beklemek zorunda kaldı. TIR’larımızdaki gıda ürünleri, yaş sebze ve meyve yükü bozulmuş, ihracatçılarımız mağdur olmuş, bizler de zor durumlar yaşamıştık. Hataylı 55 nakliye firması olarak bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için şirket kurup, gemi kiraladık. Lojistik sektörünün ve ihracatın büyümesini sürdürmesi konusunda üzerimize düşeni yaptık. Hataylı nakliyeciler olarak, bir yıl süren, daha sonra durdurulan teşvik uygulamasının devam ettirilmesini istiyoruz" diye konuştu.