Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), doğrudan faaliyet desteği kapsamında Altıeylül Belediyesi’nin kırsal kalkınma ile ilgili projesine destek verdi. Projeyle Altıeylül ilçesindeki hayvancılık sektörünün röntgeni çekilecek.

GMKA, Doğrudan Faaliyet Desteği başvuru sonuçlarını açıkladı. 27 Ekim tarihinde Çanakkale’de yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında sonuçlandırılan başvurular neticesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir’in Altıeylül, Dursunbey ve Karesi Belediyelerinin Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuruları kabul edildi. Projelerin kabul edilmesinin ardından ilk imzalar Altıeylül Belediyesi ile atıldı. Ajansın Doğrudan Faaliyet Desteği Güney Marmara Bölgesi’nin rekabet gücünü artıracak ve bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak, kritik öneme sahip fizibilite, araştırma ve planlama çalışmalarının gerçekleştirilmesine yönelik başvuruları kapsıyor. Altıeylül Belediyesi ile imzalanan Altıeylül Hayvancılık Sektörü Master Eylem Planı Projesi ile ilçedeki süt sığırcılığı sektöründe anahtar rol üstlenen kadınların sosyo-ekonomik statüsünün araştırılması, Altıeylül sınırlarında hayvancılık sektörü içerisinde yer alan süt sığırı işletmelerinin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarla Altıeylül sınırları içindeki işletmelerin rekabetçi yapısını güçlendirecek stratejilerin geliştirilmesi, bu yönde uygulamaların teşvik edilmesi, süt sığırı yetiştiriciliğinde çevre sağlığı ve etkileşiminin ortaya konulması amaçlanıyor. Yine yapılacak araştırma ile sektörün içerisindeki tüm paydaşların ve rekabet piyasasındaki tüm firmaların mevcut durumları ortaya konularak, dezavantajlı konularda ortak stratejiler geliştirilerek sektörel uygulamaların doğru tekniklerden oluşmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

SIRA KIRSAL KALKINMADA

Güney Marmara Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleştirilen proje imza töreninde konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye olarak hazırladıkları stratejik planda dört ana eksen olduğunu bunlardan birinin de kırsal kalkınma olduğunu, bundan önceki projelerimizin birçoğu kurumsal kapasitesi artırılmasına yönelik olduğunu ancak bundan sonra kırsal ve kentsel kalkınmaya ağırlık vereceklerini söyledi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Esra Kocabaş ise proje ile bölge hayvancılığına verecekleri katkıdan dolayı Altıeylül Belediyesine teşekkür ederek, proje çıktılarının bölgemizin önde gelen sektörleri olan hayvancılık ve et üretimine önemli bir altyapı desteği olacağını sözlerine ekledi.