ANKARA (AA) - Hububat alımları, Ankara Ticaret Borsasının (ATB) Ahiboz Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Lisanlı Depoculuk Tesisleri’nde 6 Temmuz'da başlayacak. 

ATB'nin yazılı açıklamasında, Borsa'nın 30 bin tonluk çelik silolarının yanı sıra 86 adet yatay depoda da alımların yapılacağı Ahiboz tesislerinde bu yıl işlem rekoru kırılacağı belirtildi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), alımlarını bu yıl Ahiboz ve Polatlı'da bulunan lisanslı depolar üzerinden yapacağı bildirilen açıklamada, üreticilerin, ürünlerini bu depolara bırakmak suretiyle alacakları elektronik ürün senetlerini, açıklanan fiyatlar üzerinden 2016 yılı nisan ayı sonuna kadar TMO'ya satabilecekleri kaydedildi. Açıklamada ürünlerin, fiziksel analizlerin yanında kimyasal analiz değerlerine göre fiyatlandırılacağı ve kalitesine göre sınıflandırılarak depolanacağı belirtildi. 

Bu yıl, iklim şartlarının hububat üretimi açısından uygun seyrettiği, buğday üretiminin geçen yıla göre yüzde 18 artışla 22,5 milyon ton, arpa üretiminin ise yüzde 27 artışla 8 milyon ton olarak gerçekleşmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, bu yıl cumhuriyet tarihinin en yüksek buğday rekoltesine ulaşılacağının tahmin edildiği kaydedildi.