KONYA (AA) - Tarım politika ve uygulamalarının bakanlık çalışanları ile tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 bölgede düzenlenmesi planlanan bölgesel ortak akıl toplantılarının 5'incisi Konya'da yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Danış'ın başkanlığında bir otelde düzenlenen toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.

İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı kapsamında ilk toplantı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımıyla, "Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" adı altında düzenlendi.

Bu toplantının ardından, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşlar, İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan 13 ilden gelen bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların müdürlerinin katılımıyla, "Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" düzenlenecek.

Yarın da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşların temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri, üniversite temsilcileri, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla, "Bölgesel Sektörel Ortak Akıl Toplantısı" gerçekleştirilecek.

Bakan Çelik, bu toplantıda çiftçiler, üreticiler ve sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını dinleyecek.