ŞİMŞEK, KRUVASAN’DAN SONRA TWİTTO İLE POĞAÇAYA RAKİP OLDU
*Şimşek Gıda yeni ürünü Twitto’ya da Bien Kurvasan kadar güveniyor.
1 Lira’dan piyasaya sürdüğü Bien Kruvasan ile inanılmaz satış başarısına imza atan Şimşek Gıda Milfoy hamuru ile hazırlanan peynirli burgu krakeri Twitto markası ile piyasaya sürmeye ve sektörde ilk 3’e girmeye odaklandı.
KRUVASAN, SİMİDİ YEDİ, SIRA BURGU KRAKER’DE
Vatan Gazetesinin haberine göre, Şimşek Gıda şimdide Türkiye’de bulunmayan yeni bir ürünü Twitto markası ile piyasaya sunmaya hazırlanıyor.
5 milyon Euro’luk Ar-Ge yatırımı ile üretilen Twitto, geçen hafta sonu ilk kez Kıbrıs Girne’de Merit Park Otelinde düzenlenen bir toplantıda tanıtıldı. Şimşek Gıda Genel Müdürü Erol Şimşek, İnovatif bir çalışma sonucu Türkiye’yi sıra dışı bir lezzet ile daha tanıştırmaya hazırlandıklarını söyledi. Kruvasan’ı piyasaya çıkardıklarında ürünün bilinirliğinin yüzde 3’lerde olduğuna dikkat çeken Şimşek; “Adını bile söylemekte zorlanıyorduk. Heyecanlıydık. Ancak endişeliydik. Ancak Kruvasan, Kuruhasan, Kurusoğan gibi esprilerle ürünün bilinirliği yüzde 70’lere kadar çıktı. Simide poğaçaya rakip oldu. Twitto ile benzer satış başarısını yakalayacağımıza inanıyoruz.”dedi. Haziran’da raflarda olacak Twittto, peynirli, himalaya tuzlu ve zeytinli fesleğenli olacak.”dedi.
İÇ PİYASADA CİRO HEDEFİ 500 MİLYON TL
İhracatla büyüyen bir firma olduklarını, son dönemde iç piyasa da hareketlendirdiklerini kaydeden Erol Şimşek, amaçlarının 2015 yılında ciro’yu 500 Milyon TL’ye çıkarmak ve sektörde ilk 3’e girmek olduğunu söyledi. Şimşek 2012 cirolarının 250 milyon lira olduğunu da işaret ederken, 2013 ise 350 milyon TL ciro ile bitirmek istediklerini belirtti. Şimşek Gıda 100 ülkeye ihracat yapıyor. Satış rakamlarına bakıldığında dünya üzerinde farklı ülkelerde her saniyede 20 paket Şimşek ürünü tüketildiğini söyleyen Erol Şimşek;
“12 milyon Euro yatırımla ortaya çıkan Bien Kruvasan’dan sonra Çıtır Burgu Kraker Twitto ile kraker kategorisine de yeni bir soluk getireceğimize inanıyorum.”diyerek iddiasını ortaya koydu.
KARAMAN’A 10 BİN BAŞLIK ÇİFTLİK
Karaman’da öncelikle inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini daha sonra unlu mamüller alanındaki yatırıma yöneldiklerini ifade eden Şimşek Gıda Genel Müdürü Erol Şimşek, konut sektöründe yeniden güçlü bir oyuncu olmak istediklerini söyledi. Şimşek, inşaat sektörünün yıldızı İstanbul’da da proje geliştireceklerini söyledi.
Şimşek, Karaman’da 4 yıl içinde 10 bin baş hayvana ulaşacak. 50 milyon Tl’lik bir çiftlik yatırımına da başladıklarını açıkladı.