Ordu’nun İkizce ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İkizce Ziraat Odası Başkanlığı tarafından fındık paneli düzenlendi.

Panele, İkizce Kaymakamı Cihan Kayaalp, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Yener Yıldırım, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Ekinci, İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık ile çok sayıda üretici katıldı. Giresun Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü çalışanlarından Dr. Arzu Sezer, Selda Kayalak Balık ve Ömür Duyar da panelist olarak üreticileri bilgilendirdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, fındığın önemine vurgu yaptı. Necip Fazıl’ın sözleriyle konuşmasına başlayan Yılmaz, "Fındık acıma ilaç, yanık yarama merhem, onsuz Karadeniz benim olsa istemem’ Fındığın Karadeniz için, hele hele Ordu için, sizler için ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Fındık bizim vazgeçilmezimiz. Biz fındık konusundaki çalışmalarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz bugün dünya ülkeleri içerisinde fındığın en büyük üreticisi ve ihracatçısı konumundadır. Dünyada toplam fındık üretiminin yıllara göre değişiklik göstermekle birlikte yüzde 70‘i ülkemiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz fındık üretiminin yaklaşık yüzde 25’i ilimiz tarafından üretilmektedir. Yani ilimiz fındık üretiminde Türkiye‘de 1. sıradadır. İlimizin tarım alanlarına bakıldığında fındık tüm tarım alanlarının yüzde 88’i gibi çok büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu rakamlara bakıldığında fındığın ilimiz ve ülkemiz için ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir. Bu yüzden fındığa olan duyarlılığımız her geçen gün artacaktır" dedi.

Program İl Müdürü Kemal Yılmaz’ın katılımcılara plaket vermesiyle sona erdi.